2. ledna 2016 • 14:55

Dojemné gesto! Newcastle šel na rozcvičku v triku se Srníčkem

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dojemné gesto fotbalistů Newcastlu United bere dech. K těžkému utkání proti Arsenalu šli „černobílí“ s myšlenkou na nedávno zesnulého brankáře Pavla Srníčka, jenž v minulosti v klubu působil. Fotbalisté nastoupili k rozcvičce před duelem ve speciálně vyrobených trikách s nápisem Pavel is a Geordie, na důkaz toho, že byl český gólman jedním z nich.



Hráči i fanoušci jej vzali za svého. Už když skončil po kolapsu v nemocnici, vyjadřovali mu podporu. Když se pak do světa krátce před koncem roku rozletěla zpráva, že Pavel Srníček prohrál svůj boj o život, fotbalová Anglie smutnila a speciálně Newcastle. Tam budou za bývalého reprezentanta sloužit mši, jeho památku uctí při utkání minutou ticha, teď se k tomu přidala zmíněná speciální trika.

Český gólman si všechny získal nejen svými výkony mezi tyčemi. Měl parádní vztah s fanoušky, kteří na něj po tréninku mohli střílet. On jim navíc dával rady, jak se fotbalově zlepšit. Velkým plusem bylo, že se naučil speciální dialekt, s nímž se v Newcastlu a celé oblasti mluví. I proto byl ze Srníčka jeden z nich, což vyjadřuje i zmíněné triko „Pavel is a Geordie.“

Newcastle nakonec na hřišti favorita padl 0:1, o jedinou branku utkání se postaral v 72. minutě zápasu domácí bek Koscielny.

Památku zesnulého trenéra brankářů pražské Sparty uctili také na utkání Portsmouthu s Crawley. V Portsmouthu Srníček rovněž působil a získal si srdce fanoušků.

Jaroslav Hřebík vzpomíná na spolupráci s Pavlem Srníčkem jen v tom nejlepším
Jaroslav Hřebík vzpomíná na spolupráci s Pavlem Srníčkem jen v tom nejlepším

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud