2. ledna 2016 • 19:58

Patička do vinglu. Rooney zachránil Van Gaala gólem snů

Autor: pan
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osm zápasů v řadě nevyhráli. A ani ve 20. kole Premier League to nevypadalo, že by fotbalisté Manchesteru United děsivou sérii prolomili. Proti o záchranu hrající Swansea hráli ještě v 76. minutě utkání nerozhodně 1:1, když přišel úchvatný moment hvězdného Wayna Rooneyho, který neskutečnou patičkou, jenž zaplula přesně do šibenice bezmocného brankáře Lucase Fabianskiho, rozhodl.



Poslední tři zápasy svěřenci Louise van Gaala se Swansea prohráli. Po osmi ligových zápasech bez výhry na neoblíbeného soupeře narazili znovu. Po bezbrankovém prvním poločase sice poslal "Rudé ďábly" do vedení ve 47. minutě Martial, jenže hosté stihli dvacet minut před koncem díky přesné hlavičce Sigurdssona vyrovnat.

A když už těžce zkoušení fanoušci na Old Trafford začali pomalu přemýšlet o další bodové ztrátě, přišla velká chvíle útočníka Wayna Rooneyho. Po Martialově průniku a přízemním centru do vápna trefil třicetiletý kanonýr patičkou míč přesně do vinglu bezmocného gólmana.

2547190:gallery:true:true

"Myslím, že si Rooney zaslouží velké uznání za ten druhý gól. To bylo něco, co mnoho hráčů nedokáže. Ukázal svoji kvalitu," ocenil kapitána Manchesteru United gólman soupeře Fabianski.

Branka, která by směle mohla kandidovat na gól roku, rozhodla o zisku tří bodů pro Manchester United a ukončení bídné série. Rooney si připsal 188. branku v Premier League a osamostatnil se na druhé příčce historických tabulek, kterým vévodí s 260 přesnými zásahy Alan Shearer.

Rooney úžasnou patičkou navíc dost možná prozatím zachránil trenéra Van Gaal. Nizozemský stratég je totiž pod obrovským tlakem a mluví se o jeho odvolání, což si žádá značná část fanoušků. Výhra nad Swansea mu může trochu ulehčit.

Jo, je to tam. Wayne Rooney slaví svůj parádní gól patičkou do sítě Swansea. United přerušili po výhře 2:1 sérii osmi duelů bez vítězství.
Jo, je to tam. Wayne Rooney slaví svůj parádní gól patičkou do sítě Swansea. United přerušili po výhře 2:1 sérii osmi duelů bez vítězství.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud