5. ledna 2016 • 14:14

Chci do Anglie, řekl Guardiola. Vybírá z několika nabídek

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Další hvězdný trenér zamíří do Anglie. Josep Guardiola odtajnil své další profesní plány, zároveň prozradil důvod, proč neprodloužil smlouvu v německém Bayernu. "Je to jednoduché. Chci trénovat v Premier League," vyhlásil 44letý kouč. Může si hodně vybírat. O jeho služby totiž stojí snad všechny velké ostrovní celky.



Jeden z nejúspěšnějších koučů na světě si hledá nové angažmá. Na roční pauzu od fotbalu, jakou si dal po štaci v Barceloně, to tentokrát nevypadá. Guardiola s předstihem oznámil, že po skončení sezony skončí u Bayernu Mnichov, kde ho nahradí Carlo Ancelotti.

S bavorským gigantem vyhrál všechny hlavní trofeje vyjma ligy mistrů, o kterou se pokusí na jaře. Ať závěr sezony dopadne jakkoliv, jisté je, že Guardiola bude balit kufry.

"Důvod, proč jsem neprodloužil můj kontrakt v Německu, je jednoduchý. Chci trénovat v Premier League," prohlásil španělský kouč. "Pořád jsem ještě hodně mladý. Chci novou výzvu, mám před sebou ještě dlouhou kariéru," uvedl Guardiola.

"Chci prozkoumat nové město a chci pracovat v Anglii," neskrýval na úterní tiskové konferenci. "Mám možnost tam pracovat, jsem ve správném věku a myslím si, že teď je ten správný moment tam odejít. Proto jsem se rozhodl udělat tenhle krok," dodal Guardiola.

O jeho přesunu na Ostrovy se mluví delší dobu, teď to potvrdil samotný kouč. Kam úspěšný a vyhledávaný trenér půjde, zatím není jasné. "Z Anglie mám několik nabídek, ale ještě jsem nic nepodepsal," upozornil. "Když budu mít nový klub, určitě vám to oznámíme. Ale v tuhle chvíli nemůžu říct nic dalšího, protože nic není pevně domluvené."

Guardiola se proslavil trenérským angažmá v Barceloně, poté uspěl i na německé půdě v Bayernu. V Anglii se nejčastěji mluví o zájmu Manchesteru City, Manchesteru United či Chelsea.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud