Jan Vacek
24. prosince 2015 • 12:00

Simeone, Guardiola atd. Anglie se chystá na hvězdné války trenérů

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Že je anglická liga zajímavou destinací pro nejlepší světové hráče, to platí už mnoho let. Nyní se však začíná objevovat nový trend. Svou pozornost k Premier League stáčejí i hvězdní trenéři. Jürgen Klopp už na Ostrovy dorazil, cestu za Arsénem Wengerem a José Mourinhem už plánuje i Josep Guardiola. A k němu se možná připojí i Diego Simeone.



Pojďme si trochu zavěštit. Jak by mohlo vypadat trenérské obsazení špičkových anglických klubů v úvodu příští sezony? Arsenal – Arséne Wenger. Manchester City – Pep Guardiola. Manchester United – José Mourinho. Chelsea – Diego Simeone. Liverpool – Jürgen Klopp. To je v tuhle chvíli nejpravděpodobnější skladba.

Pět velkých klubů, pět špičkových koučů. Všichni z kategorie „ti nejlepší“. Sběratelé trofejí a úspěchů navyklí vítězit. Tři už jsou s Premier League v úzkém kontaktu, po sezoně je téměř určitě doplní i Josep Guardiola. Toho zápolení v nejnáročnější evropské soutěži láká natolik, že se po sezoně vyváže z lukrativní pozice v Bayernu Mnichov. Stále hlasitěji se pak mluví o silném vábení, které ze Stamford Bridge míří přímo pod nos úspěšného trenéra Atlética Madrid Diega Simeoneho.

Pokud by se tyhle prognózy v létě (v případě Manchesteru United a nástupu Mourinha i dříve) opravdu naplnily, dostal by nový ročník Premier League úplně jiný rozměr. Už by to nebyla pouze řež pěti hvězdami napěchovaných týmů. Rázem by to byla i konfrontace jejich šéfů.

Třaskavá, vyburcovaná. Strašně moc prestižní. Střet různých stylů, filozofií a pohledů na fotbal. Distingovaný Arséne Wenger proti divokému Jürgenu Kloppovi, na vysoké držení míče spoléhající Pep Guardiola proti Diegu Simeonemu, mistrovi rychlých protiútoků. A do toho všeho třeba svéráz José Mourinho. To může být nezapomenutelná sezona. Takhle přímé měření trenérských kapacit tady totiž ještě nebylo.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud