2. února 2016 • 14:58

Kam půjde Terry po Chelsea: Čína, Katar, nebo potká Lamparda?

Autor: dvo
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loučení legendy je blízko! Obránce John Terry po nedělním výhře v Anglickém poháru nad Milton Keynes Dons 5:1 přiznal, že po sezoně v Chelsea končí. Dle jeho slov mu londýnský klub nenabídl prodloužení smlouvy. Uzavřít kariéru v 35 letech však zkušený stoper nehodlá. Naopak, chce zkusit zahraniční angažmá. Kde by mohl zakotvit?



Jedno je jisté. Terry prohlásil, že nehodlá hrát za jiný anglický klub. Vzhledem k jeho věku se nabízí možnost odchodu do zámořské MLS, kde nyní působí již několik zkušených hráčů, kteří patřili k ikonám Premier League včetně jeho bývalého parťáka z klubu i reprezentace Franka Lamparda.

V LA Galaxy by zase potkal bývalého kapitána Liverpoolu Stevena Gerrarda. Čerstvě do klubu přišel obránce Ashley Cole, který s Terrym hrál za Chelsea. Nabídka by mohla přijít i od New York City, kde stále působí Frank Lampard, Terryho bývalý parťák z Chelsea.

Není vyloučené, že by Terrymu na Stamford Bridge ještě dali nabídku, ale hráč, který v modrém dresu vyhrál čtyřikrát Premier League a jednou Ligu mistrů, už nechtěl čekat.

„Bylo mi řečeno, že až přijde nový trenér, tak se moje situace může změnit. Já to však potřebuji vědět hned. Každý rok chci mít už v lednu jasno," řekl ke svému konci v Chelsea. „Nakonec tak z toho nebude pohádkový konec kariéry. Bude to jinde a přiznám se, že než jsem to strávil, trvalo to několik dní,“ přiznal kapitán úřadujícího mistra.

S brankářem Petrem Čechem zažil Terry v Chelsea velké úspěchy
S brankářem Petrem Čechem zažil Terry v Chelsea velké úspěchy

Ve hře jsou i další destinace. Štědrá nabídka může přijít i z Číny, kluby z tamního trhu byly v zimním přestupovém období výrazně aktivní. Důkazem je například přestup Brazilce Ramirese, kterého Suning vykoupil z Chelsea za 25 milionů liber.

Zapomínat se také nesmí na Blízký východ. Nabídky ze Saudské Arábie, Kataru či Spojených arabských emirátů, jsou podle britského tisku také ve hře. Už dříve tam vyrazila legendu Realu Raúl či někdejší vyhlášený špílmachr Barcelony Xavi.

Odchodem Terryho skončí v Chelsea jedna velká éra. Postupně londýnský klub opustily opory, se kterými trenér  José Mourinho získal v roce 2005 první mistrovský titul po 50 letech. Po Lampardovi, Didieru Drogbovi a brankáři Petru Čechovi bude Terry poslední v řadě...

Všechny fotbalové přestupy můžete sledovat ONLINE ZDE >>>

2562107:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

30. kolo
Články odjinud


Články odjinud