31. ledna 2016 • 21:35

Legenda končí! Chelsea s kapitánem Terrym neprodlouží smlouvu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kapitán John Terry v létě opustí fotbalovou Chelsea. Londýnský klub, s nímž získal čtyři anglické tituly, mu po sezoně neprodlouží smlouvu. Pětatřicetiletý stoper se to dozvěděl minulý týden před vítězným zápasem s Arsenalem.



Podobně jako v předchozích letech chtěl Terry v lednu znát postoj funkcionářů. "Bohužel to bylo ne. Trvalo mi pár dní, než jsem to vstřebal," řekl dlouholetý spoluhráč gólmana Petra Čecha.

Do Chelsea přišel jako čtrnáctiletý, v áčku debutoval v roce 1998. V roce 2004 poprvé navlékl kapitánskou páskou a stal se jednou z klubových ikon. Společně se spoluhráči se vedle úspěchů na domácí scéně radoval také z triumfu v Lize mistrů a Evropské lize. "Bohužel to nebude mít pohádkový konec, neukončím kariéru v Chelsea," uvedl Terry.

Po Čechovi, který loni v létě přestoupil z Chelsea do Arsenalu, tak tým úřadujícího mistra opouští další výrazná osobnost posledních let. V této sezoně se Chelsea v anglické lize nedaří, po 23 kolech je třináctá.

2562107:gallery:true:true

Fotbalové přestupy ONLINE: Sledujte, které hvězdy změní dres

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud