11. dubna 2016 • 10:28

Ibrahimovic do United? Je pro nás moc starý, naznačil Van Gaal

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přestože britská média spekulují o velkém zájmu Manchesteru United o hvězdného švédského útočníka Zlatana Ibrahimovice, trenér Louis van Gaal jeho letnímu příchodu z Paris St. Germain příliš nakloněn není. Nizozemský kouč naznačil, že čtyřiatřicetiletý fotbalista je pro "Rudé ďábly" příliš starý.



"Musíme zlepšit stavbu kádru, protože když jsem do United přišel, měli jsme šest nebo sedm hráčů starších třiatřiceti let. Už o tom nikdo neví, protože jsou pryč. Nyní máme mnohem mladší tým, ale musíme dál omlazovat, protože potřebujeme kreativní ofenzivní hráče a rychlé hráče," řekl Van Gaal v rozhovoru se švédskou televizí Viasat.

Ibrahimovic nedávno prohlásil, že s francouzským šampionem zřejmě neprodlouží končící smlouvu a přiznal nabídky z anglické ligy. Přestože Van Gaal švédského reprezentačního kapitána obdivuje, jeho věk by pro něj byl vážnou překážkou.

"Myslím, že je neuvěřitelné, co dělá. Paris St. Germain se rovná Zlatan a to je fantastické. Když tohle řekne trenér jako já, který upřednostňuje tým před jednotlivci, je to pro něj velký kompliment. Nikdy nevíte, co se stane, ale je mu 34 let a já už mluvil o hráčích, které jsem nechal odejít," upozornil čtyřiašedesátiletý kouč.

Otázkou však je, zda Van Gaal bude na lavičce United i v příští sezoně, protože tým po nedělní porážce 0:3 od Tottenhamu v Premier League ztrácí čtyři body na čtvrtou pozici, která zajišťuje předkolo Ligu mistrů. Nizozemský trenér je také hodně kritizován za předváděnou hru.

2665573:gallery:true:true

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud