30. ledna 2017 • 21:00

Payet kvůli přestupu vrací miliony. West Ham fanouškům mění jeho dresy

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velká přestupová sága došla k rozuzlení. West Ham přece jen uvolnil trucujícího záložníka Dimitriho Payeta zpět do Marseille, jeho cena se nakonec vyšplhala na 25 milionů liber (795 milionů korun). Londýnský klub ale svého největšího hříšníka řešil i ve chvíli, kdy už pózoval s bílomodrým dresem.



Dva příběhy definovaly lednové přestupové období. Tím jedním byly kluby z čínské Super League, které nalákaly nejednu hvězdu fotbalového nebe na astronomické částky. No a ten druhý? Pochopitelně Dimitri Payet, který si po roce a půl v dresu West Hamu postavil hlavu a snažil se vynutit si přestup zpět do Marseille. A nakonec úspěšně.

Payet, který odmítl za Kladiváře nastoupit a celý leden trénoval jen s mládežnickým týmem, nakonec přišel francouzský klub na 25 milionů liber. Nemalá částka ale šla i z jeho kapsy. Svůj měsíční plat půl milionu liber, tedy zhruba 16 milionů korun, musel londýnskému klubu vrátit.

"Je to velká oběť, ale o peníze mi nejde," řekl anglickému deníku Daily Mail. "Kdyby to bylo jen o penězích, byl bych dávno někde úplně jinde," dodal záložník, který kvůli návratu do vlastni souhlasil i se snížením platu.

NEJ góly Premier League: Vychutnejte si Payetovo dechberoucí sólo
Video se připravuje ...

"Ve West Hamu už jsem se necítil dobře," okomentoval svůj trpký poslední měsíc v Londýně. "Nepotřebuju to nějak obhajovat. Zažil jsem tam skvělý rok, i když to neskončilo podle mých představ. Na fanoušky West Hamu budu mít vždy skvělé vzpomínky," dodal.

Právě přiznivci mužstva hrajícího na olympijském stadionu ale dělají všechno, aby na Payeta zapomněli. Klub jim dokonce nabídl, že za 25 liber (zhruba 800 korun) si mohou jeho dres nechat vyměnit za libovolný jiný. Francouze nešetřil ani Jack Sullivan, syn jednoho z majitelů klubu, když jej na Twitteru v rámci sarkastického "poděkování" přirovnal k hadovi.

Jeho otec už byl v oficiálním vyjádření zdrženlivější. "Je nám líto, že Dimitri neprokázal klubu takovou oddanost, jako jsme my a naši fanoušci prokázali jemu, především po letním podpisu lukrativní pětileté smlouvy," napsal David Sullivan. "Nemáme potřebu prodávat hráče kvůli financím, k prodeji Payeta jsme se uchýlili na přání trenéra Slavena Biliče v zájmu udržení týmové soudržnosti," dodal.

"Upřímně, radši bych si ho v klubu nechal a udělal z něj ukázkový příklad toho, že žádný hráč není větší než jeho klub," uzavřel Sullivan diskusi kolem Francouzovy situace.

Rebel Payet má nyní být jednou z hlavních hvězd projektu OM Champions, který v Marseille spustil nový bohatý vlastník klubu Frank McCourt. Ambiciózní tým ze Stade Vélodrome už posílil zkušený bek Patrice Evra a talent Montpellieru Morgan Sanson.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud