25. února 2017 • 18:15

Ranieri: Můj sen v Leicesteru zemřel. Má, co si zasloužil, šokuje brankář

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalový svět zůstal v šoku, když mistrovský Leicester bez milosti vyhodil trenéra Claudia Ranieriho. K hořkému konci se už vyjádřil i sám italský kouč a neskrýval emoce. Ty nedržel zpátky ani jeho bývalý svěřenec Doni, který se ale za zkušeného Itala nepostavil. Naopak, Ranieri prý dostal, co zasluhoval.



„Můj sen zemřel,“ napsal čerstvě nezaměstnaný Claudio Ranieri v rozlučkovém dopise věrným fanouškům „lišek“ z Leicesteru. „Po euforii z loňska, kdy jsme byli korunování šampiony Premier League, jsem snil o tom, že zůstanu v Leicesteru, mém milovaném klubu, navždy. To se bohužel nestane.“

Italský stratég poděkoval své rodině, agentovi i novinářům, kteří neuvěřitelnou cestu jeho týmu sledovali. Především ale vyjádřil vděk klubu. „Z hloubi srdce děkuji všem v Leicesteru. Hráčům, zaměstnancům, prostě všem, kteří byli součástí toho, čeho jsme dosáhli. Ale především děkuji všem fanouškům. Od prvního dne jste mi otevřeli svá srdce a milovali mne. A já miluji vás,“ svěřil se 65letý rodák z Říma.

„To, co jsme spolu dokázali, nám nikdo nesebere. Doufám, že na to budete každý den s úsměvem myslet tak, jako já. Prošli jsme časem úžasu a štěstí, který nikdy nezapomenu. Bylo mi potěšením a ctí být šampionem po boku vás všech,“ rozloučil se na závěr srdceryvného dopisu.

SESTŘIH Ligy mistrů: Sevilla - Leicester 2:1. Naději anglického mistra udrželi Schmeichel a Vardy
Video se připravuje ...

Za oblíbeného Ranieriho, který byl z pozice trenéra Leicesteru odvolán necelých 300 dní po senzačním zisku titulu, se postavilo několik osobností fotbalového světa, včetně trenéra Manchesteru United Josého Mourinha . Ten přišel na tiskovou konferenci před finále EFL Cupu v bundě, na které měl vyšité iniciály italského kolegy. Po vlně podpory se ale ozvaly i hlasy z druhé strany barikády.

Do Ranieriho se opřel bývalý brankář Doni, který pod jeho vedením působil v AS Řím mezi lety 2009 a 2011. Ten se vyjádřil v tom smyslu, že Italův padák byl zasloužený. „Lži se dají schovávat jen určitou dobu, než vyjde na povrch pravda. Každý dostane to, co zasluhuje,“ řekl španělskému listu Mundo Deportivo.

Claudio Ranieri by neměl zůstat na dlažbě dlouho. Zájem o jeho služby je v čínské Super League, sám zkušený kouč by uvítal návrat do rodné Itálie. Podle britského tisku by mohl brzy nastoupit k fotbalistům Fiorentiny, které vedl už v polovině devadesátých let. Nahradil by Portugalce Paula Sousu, který klub z Florencie zatím drží až na osmém místě a nedokázal s ním postoupit přes první kolo play-off Evropské ligy.

SESTŘIH Premier League: Swansea - Leicester 2:0
Video se připravuje ...

SESTŘIH Premier League: Leicester - Manchester United 0:3. Mistr je bod nad sestupovým pásmem
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

29. kolo
Články odjinud


Články odjinud