26. července 2016 • 18:20

Higuaín do Juventusu! Třetí nejdražší přestup v historii nejspíš spustí lavinu

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Velký tanec miliard se ve světovém fotbale dal do pohybu. Útočník Gonzalo Higuaín přestoupil z Neapole do Juventusu Turín za 90 milionů eur (2,4 miliardy) a stal se třetím nejdražším hráčem historie po Cristianu Ronaldovi a Garethu Baleovi. Higuaínův přestup potvrdila Neapol i oficiální stránky italské Serie A. Transfer argentinského reprezentanta by měl spustit lavinu dalších významných nákupů.



Higuaín podepsal po zdravotních testech v Turíně pětiletý kontrakt a stal se nejdražším hráčem, který kdy hrál v italské lize a pátou posilou Juventusu Turín před novou sezonou. V minulém ročníku byl nejlepším střelcem Serie A s 36 góly, nakonec dva roky před vypršením kontraktu mění dres.

Na informace o Higuaínově odchodu k rivalům do Juventusu reagovali mnozí neapolští fanoušci tradičně vášnivě a v centru města trhali o víkendu jeho fotografie a pálili dresy s číslem 9.

Obchod s Higuaínem také nejspíš spustí na přestupovém trhu domino dosud nevídaných rozměrů. V nejbližších dnech se očekává přestup Paula Pogby z Juventusu do Manchesteru United až za 120 milionů eur (3,4 miliardy korun), který by se měl stát vůbec nejdražším hráčem v historii.

Ačkoliv nikdo z vedení klubu, kde je viceprezidentem Pavel Nedvěd, souvislost mezi Higuaínovým příchodem a Pogbovým odchodem dosud nepotvrdil, světová média ho berou jako hotovou věc. „Když je někde dým, vzniká tam většinou i požár,“ komentoval rozsáhlé spekulace trenér Manchesteru United José Mourinho.

A do nákupů se má pustit také Neapol. Jako náhradu za Higuaína má vyhlédnutého útočníka Ajaxu Amsterdam Arkadiuszka Milika. Údajně za 35 milionů eur (945 milionů korun).

Sledujte fotbalové přestupy ONLINE ZDE>>>

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud