Jan Malý
6. prosince 2016 • 11:25

Schick v Janově září. Každý balon promění ve zlato, píší italská média

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Báječný týden má za sebou český útočník Patrik Schick. Dvacetiletý talent vstřelil za Sampdorii Janov nejprve minulou středu dva góly v domácím poháru proti Cagliari a nyní v neděli pojistil brankou na konečných 2:0 vítězství proti FC Turín. Web calciomercato.
com ho přirovnal ke králi Midasovi, AS Řím lituje, že ho v létě nekoupilo. Sám Schick hlásí, že se cítí dobře.



Jen taktické střídání? Kdepak, Patrik Schick ze Sampdorie Janov využil nabídnutý čas v nedělním utkání proti FC Turín nejlépe, jak mohl. Reprezentační útočník šel na hřiště v 90. minutě a v páté minutě nastavení pečetil gólem na 2:0 výhru janovského klubu. Schick zužitkoval dobrou práci Karola Linettyho, který míč šikovně potáhl a od brankové čáry ho nalil českému mladíkovi, jenž dal pohotově jesličky brankáři Joeu Hartovi.

Dvacetiletý forvard zažil výtečný týden. Ve středu v Italském poháru pomohl dvěma góly ke skolení Cagliari a v neděli dal svůj druhý gól v prestižní Serii A. „Cítím se velmi dobře v zápasech i na tréninku. Jsem šťastný, že jsem teď trochu ve formě. Dávám góly, to je dobré,“ prohodil Schick v rozhovoru pro klubovou televizi.

„Myslím, že to byl velice dobrý zápas pro fanoušky, atmosféra byla velmi dobrá. Byl jsem na hřišti asi pět minut a dal jsem gól. Jsem šťastný, že jsme vyhráli a že jsem pomohl týmu,“ dodal český útočník.

VIDEO: Takhle Patrik Schick prostřelil Harta

Z Itálie na něj jdou dobré reference. „Je to král Midas Sampdorie. Každý balon, kterého se dotkne, se promění ve zlato,“ rozplynul se v Schickově hodnocení po nedělním utkání web calciomercato.com i s příměrem na schopnosti bájného krále.

„Jeho trefa byla třešničkou na výkonu domácích. Je potřeba ho sledovat a nechat ho růst, v budoucnu může být příjemným překvapením,“ stálo dál v pochvalném komentáři.

Další ohlas na jeho zásah? „Ukázal, že i pět minut je dost na to, abyste o sobě dali vědět, i když hodně vytěžil z práce Linettyho,“ konstatovala zase na svých stránkách italská verze stanice Eurosport.

Některá italská média dokonce napsala, že v AS Řím už zalitovali, že v létě nejednali odhodlaněji a Schicka nekoupili. Tehdy rozhodla liknavost římského klubu a naopak rychlost i touha po českém hráči ze strany prezidenta Sampdorie Massima Ferrera.

VIDEO: Patrik Schick zažívá v Itálii hodně povedený období

Schick se ve své první sezoně v zahraničí pere o šanci, na kontě má čtyři soutěžní góly nebo třeba vybojoval penaltu v závěru utkání proti Sassuolu, z níž pak Sampdoria dala vítězný gól na 3:2.

V konkurenci Luise Muriela a Fabia Quagliarelly má ale těžké prosadit se. Na tyhle dva útočníky momentálně trenér Marco Giampaolo jednoznačně v lize sází, navíc týmu se teď daří, v posledních pěti ligových zápasech Sampdoria neprohrála.

Ovšem i Schick se Giampaolovi líbí a minulý týden prohlásil, že ještě potřebuje zapracovat na některých taktických věcech a že s ním bude mít trpělivost.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud