Radek Špryňar
28. srpna 2017 • 20:20

Schick je v Římě! Fotil se s fanoušky, nadšený dav skandoval jeho jméno

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je to definitivní. Patrik Schick se zítra stane hráčem AS Řím. S Giallorossi podepíše pětiletý kontrakt, spekuluje se o částce 2,5 milionu eur za sezonu. Pro deník Sport potvrdil uzavření přestupu hráčův agent Pavel Paska. "Kluby se domluvily na Patrikově přestupu v celkové hodnotě 38 milionů eur. Hráč dnes večer přiletí do Říma a zítra v dopoledních hodinách dojde k podpisu smlouvy," uvedl. Mladý útočník už se po příletu fotil se šálou nového klubu i s fanoušky AS Řím, kteří ho bouřlivě vítali.



Na přestupu by podle Pasky neměla nic změnit ani zdravotní prohlídka, kterou jednadvacetiletý hráč projde ještě před podpisem kontraktu. "Jde jen o formalitu. Řím má v ruce všechna poslední vyšetření Patrika, úzce o tom komunikoval se Sampdorií. Zbývá jen podpis," uvedl Paska.

Jednadvacetiletý český útočník bude v AS tuto sezonu hostovat a příští léto dojde k přestupu díky povinné opci. Celkem bude Schick stát 38 milionů eur (asi 991 milionů korun), což z něj udělá nejdražší posilu v historii římského klubu. Rekord dosud patřil argentinskému kanonýrovi Gabrielu Batistutovi, kterého AS v roce 2000 vykoupil z Fiorentiny za 36 milionů eur.

Schickův přestup se táhl několik měsíců. Český reprezentant měl totiž původně namířeno do Juventusu, z toho však kvůli zdravotním komplikacím sešlo. Zájem měl také Inter Milán, který se však se Sampdorií nedohodl kvůli tomu, že hráče chtěl nejprve na hostování. terén sondovaly také PSG, Monaco, Dortmund nebo Neapol.

Patrika Schicka doprovázela z letiště policie
Patrika Schicka doprovázela z letiště policie

"Jakmile došlo k vypršení časově omezené výstupní klauzule, situaci to šíleně zkomplikovalo. Byl to pohyb doleva doprava, doleva, doprava, doleva. Sampdoria se ovšem v tu chvíli dostala do výhody. Původní dohoda s Juventusem zněla na částku 30,5 milionu eur, nakonec se vyšplhala až na 38 milionů. Jde o vynikající práci vedení Sampdorie, hlava mi to nebere," usmál se Paska.

Schick se stane druhým nejdražším českým fotbalistou po Pavlu Nedvědovi. Bývalého reprezentačního kapitána v roce 2001 koupil Juventus z Lazia Řím za zhruba 1,6 miliardy korun.

"Není to otázka peněz. Schick je fenomén," řekl před dnešním jednáním šéf Sampdorie Massimo Ferrero. "Takový hráč se rodí jednou za sto let. Je lepší než Beckenbauer," dodal.

Českého reprezentanta už v Římě vítaly davy fanoušků. Příznivci AS Řím si pro novou posilu připravili dokonce i speciální popěvěk, kterým ho přivítali. Schick se jen usmíval a nadšeným fanouškům uznale zatleskal.

VIDEO | Fanoušci v Římě bouřlivě vítali Patrika Schicka na letišti

O Schicka se italské velkokluby začaly zajímat poté, co v minulé sezoně po příchodu ze Sparty nastřílel v 35 soutěžních zápasech za Sampdorii 13 gólů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud