28. ledna 2014 • 16:53

Lewandowski mu vadí. Naštvaný Mandžukič sabotoval trénink Bayernu

Autor: Robert Neumann
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bayern je v top kondici, má rekordní příjmy, sbírá trofeje. Pohodovou atmosféru však narušil spor mezi koučem Pepem Guardiolou a kanonýrem Mariem Mandžukičem. Chorvat zřejmě neskousl budoucí příchod konkurenta Roberta Lewandowského, sabotoval trénink a trenér jej vyřadil z nominace na páteční duel v Mönchengladbachu (výhra 2:0). A Barcelona, United, Chelsea i Juventus cítí šanci...



Byl to obrovský šok, když Mario Mandžukič nefiguroval v Mönchengladbachu ani mezi náhradníky. Proč Pep Guardiola nenominoval nejlepšího střelce Bayernu v této sezoně? Co se mezi nimi stalo? Po zápase bylo jasno: slabé nasazení při tréninku. Zítra ve Stuttgartu by Chorvat neměl chybět, v Německu se však spekuluje, že v létě, kdy z Dortmundu dorazí útočník Robert Lewandowski, Bayern opustí.

„Jsme Bayern, máme nejvyšší očekávání, nejvyšší ambice. I při tréninku. Mario obvykle dře jako zvíře, teď to ale nebylo ono,“ uvedl sportovní ředitel Bayernu Matthias Sammer. Guardiola, jindy sdílný, zaujal k záležitosti pouze diplomatické stanovisko, Mandžukič i jeho agent mlčí.

„On zná můj názor, všechno zůstane v kabině,“ řekl jen Guardiola. K hráčům chová lidský přístup, nezkazí žádnou legraci, běda však těm, kteří povolí v disciplíně. A je mu úplně jedno, jakou jmenovku nosí na dresu. Zlatan Ibrahimovic by mohl vyprávět...

Důvod Mandžukičova chování je údajně tento: angažování konkurenta Lewandowského, který se Bayernu upsal na pět let (Mandžukičovi vyprší kontrakt v červnu 2016). Chorvat to považuje za ohrožení svého postavení, neboť se správně domnívá, že hvězda Dortmundu nedorazí do Mnichova leštit lavičku.

Chorvatský útočník Mandžukič s trenérem Bayernu Josepem Guardiolou Chorvatský útočník Mandžukič s trenérem Bayernu Josepem GuardiolouFoto Profimedia.cz

Přičemž na hrotu je místo sotva pro jednoho z nich, jelikož herní styl Guardioly se obejde bez klasického útočníka. V Mönchengladbachu operovali vepředu střídavě záložníci Mario Götze a Thomas Müller, každý dal po gólu.

Nicméně o víkendu Guardiola tupil hrany, při sobotním tréninku Mandžukiče chválil. „Bravo, bravo, Mario,“ neslo se až příliš často areálem v mnichovské Säbener Strasse.

Kabinu má kouč na své straně, soudě alespoň podle vyjádření Müllera. „Každý musí dbát na to, aby na hřišti vždy odevzdával vše pro tým. Pak nebude mít žádné problémy.“

Nastalou situace ihned využily věhlasné zahraniční kluby, které kolem Mandžukiče krouží delší dobu, jejich agenti prý jsou v plné pohotovosti. Kromě již známých (Manchester United, Chelsea, Juventus) se do hry vložila také Barcelona, alespoň podle španělských médií.

Vedení Bayernu dokola ujišťuje, že se Mandžukiče nechce zbavit, že jej Guardiola hodlá využívat společně s Lewandowským, jenže... „Pokud Mandžukič zahraje dobře na mistrovství světa v Brazílii, od příští sezony bude v jiném klubu,“ myslí si bývalý hráč Bayernu Thomas Helmer. Jasno bude za pár měsíců.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud