28. ledna 2014 • 11:31

Messi do Bayernu? Jeho přestup bude brzy reálný, tvrdí v Německu

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Obří panství jménem Bayern Mnichov se stále rozšiřuje. Připomíná nenasytnou příšeru, která pohlcuje všechno kolem sebe. Dominance bavorského kolosu nabírá vyšší a vyšší obrátky, překračuje hranice bundesligy. Mnichovská adresa díky tomu láká stále víc hráčů. Někdejší kouč týmu Felix Magath dokonce tvrdí, že jednou se do hvězdného souboru začlení i Lionel Messi, momentálně neprodejný klenot Barcelony.



Loňskou magickou sezonu, kdy klub získal unikátní treble (bundesliga, Liga mistrů, německý pohár) prý už nejde zopakovat. Jenže to byste na střídačku nesměli přivést Pepa Guardiolu. Trenérský mág dokázal nablýskanou německou limuzínu ještě "vytunit" a míří k dalším rekordům.


Bayern po prvním jarním kole vévodí bundeslize s desetibodovým náskokem, suverénně si počíná i v dalších dvou soutěžích. Kádr prošpikovaný hvězdami těžko hledá vyrovnaného soupeře a Guardiolův největší problém spočívá v tom, koho posadit na lavičku.

Přes obrovskou konkurenci, kde ani miliardové hvězdy nemají místo v sestavě jisté, touží po práci v Mnichově další hráči. Přestup ke Guardiolovi si v létě vydupali Mario Götze či Thiago Alcántara, po sezoně je z Dortmundu bude následovat Robert Lewandowski.

"Bayern dominoval lize už před deseti lety, ale ne s takovou převahou jako dnes. Dřív měl v kádru 12 - 16 špičkových fotbalistů, dnes jich v klubu hraje 25. Pokud bude Bayern pokračovat ve své přestupové politice, jeho nadvláda potrvá dalších deset let," říká pro německý Bild bývalý kouč Bayernu Felix Magath.

Je logické, že hráči chtějí do Bayernu

S tím, jak roste síla Bayernu, láká stále lepší hráče. Podle Magatha jednou může dojít i k tomu, že klub uloví Lionela Messiho. "Podepsání Messiho je možné. Pokud Bayern znovu vyhraje Ligu mistrů, mohl by to pro něj být zajímavý přestup," naznačuje kouč známý svou náročností a koňskými tréninkovými dávkami.

Jste jedničky. Messi zdraví diváky v zápase s Getafe, kde vstřelil dvě brankyFoto EPA

V Barceloně opakovaně tvrdí, že k odchodu jejich klíčového hráče nikdy nedojde. Naposledy rychle odpálkovali pokus pařížského PSG, který za Argentince nabízel astronomických 250 milionů eur (zhruba 6,9 miliardy korun).

Jenže Bayern by mohl znamenat odlišný případ. Osoba Guardioly, za jehož vlády v Barceloně Messi vylétl mezi fotbalové superstar, by mohla zafungovat. Stejně jako zafungovala u jiných fotbalistů.

Klub stokrát nemusí souhlasit, ale když si hráč postaví hlavu a zájemce zaplatí sumu požadovanou ve výstupní klauzuli, k přestupu prostě dojde. Ribéry, Messi, Robben - dokážete si tuhle palebnou sílu představit?

"Je pochopitelné, že do Bayernu chce stále víc hráčů," souhlasí Magath a připomíná příklad gólmana Manuela Neuera. "Jako malý, kdy patřil Schalke (jeden z největších mnichovských rivalů), křičel na stadionu proti Bayernu. Teď chytá v Mnichově a patří k nejlepším gólmanům na světě."

Messi slaví jeden z gólů do sítě Getafe
Messi slaví jeden z gólů do sítě Getafe

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

31. kolo
Články odjinud


Články odjinud