20. listopadu 2014 • 15:00

Vykoupit Messiho z Barcelony? Zájemce musí sehnat 11 miliard

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může se stát, že Barcelonu opustím. Těmito slovy vyvolal Lionel Messi velké pozdvižení. Fotbalový mág spjatý s katalánským klubem popré veřejně připustil eventuální změnu dresu. Kdo chce mít v sestavě argentinského génia, musel by ale sehnat neuvěřitelné peníze. Podle odhadů by přestupní částka a následná pětiletá smlouva pro Messiho vyšla zhruba na 400 milionů eur, což dělá téměř jedenáct miliard korun.



Lionel Messi si za 14 let v Barceloně vybudoval pozici nezpochybnitelného krále, vůdce smečky. Kolem drobného zabijáka se točí úplně všechno. Není divu, když klubu vyhrál všechny myslitelné trofeje.

"Vždycky jsem opakoval, že chci v Barceloně zůstat navždy. Někdy ale věci probíhají jinak, než si představujete. Tím spíš ve fotbale, který se neustále mění," prohlásil Messi pro argentinský deník Ole.

A odpálil dynamit.

Cože???!!! Messi chce PRYČ z Barcelony? Vůbec poprvé přišlo veřejné prohlášení přímo od hráče, že by si odchod dokázal představit. Zároveň ale zdůraznil, že to není na pořadu dne a že se momentálně soustředí na práci v Barceloně.

Lionel Messi se snaží na dálku přesvědčit kouče Enriqueho, aby ho nestřídalFoto Repro YouTube.com

"Představa je taková, že chceme zůstat tady," mírnil emoce Messiho otec Jorge ve středečním prohlášení pro španělské La Vanguardia.

"Lidé čtou mezi řádky, je to přehnané. Pokud ale klub řekne 'Máme takovou nabídku, chceme tě prodat,' budeme to muset zkoumat. Tohle se teď neděje," zdůraznil Messi starší, který hvězdného útočníka osobně zastupuje.

Navenek se ale dostávají informace, že Messi je situací v Barceloně víc a víc znepokojený. Největší sportovní deník Španělska Marca zmiňuje čtyři věci, které fotbalovému velikánovi mohou vadit.

Klub se ho údajně nezastal ve chvíli, kdy měl jeho otec problémy s daňovými úniky. Messi také nerad poslouchá kritiku ze strany tisku, takový Cristiano Ronaldo je prý od madridských novinářů víc uchráněný. Úplně spokojený není ani s letními nákupy a s celkovou strategií klubu.

Messi na jaře v Barceloně podepsal luxusní smlouvu platnou až do června 2018. Klub, který by ho z katalánské metropoloe chtěl získat, pro jeho případné vykoupení potřebuje ohromný balík.

Messiho přestupová částka se odhaduje na 150 milionů eur. K tomu je nutné přičíst jeho obří plat. Klub potřebuje na jedinou sezonu 50 milionů eur. Předpokládaný pětiletý kontrakt s tím, že Messimu se odměna nebude dál zvyšovat, vyjde na 250 milionů. Sečteno, podtrženo. Dohromady 400 milionů eur, tedy zhruba 10,8 miliardy korun!

V současném fotbale existují asi jen dva kluby, které by si tuhle částku mohly dovolit. Manchester City i PSG ale bojují s dodržováním pravidla finančního fair play, což by mohlo případný obchod ještě víc zkomplikovat.

Útočník Barcelony Lionel Messi mohl po prohře se Cetlou Vigo pouze smutnit
Útočník Barcelony Lionel Messi mohl po prohře se Cetlou Vigo pouze smutnit

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud