23. ledna 2015 • 11:30

Norský zázrak v Realu: Bude hrát s Ronaldem? Má stále rád Messiho?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V šestnácti letech přestoupil do Realu Madrid. Za velké pozornosti médií si užil první tiskovou konferenci. Nyní ale začíná pro talentovaného Martina Ödegaarda skutečná práce. „Norský zázrak“ musí řešit mnoho důležitých otázek. A prosadit se do prvního týmu Realu nebude nic jednoduchého.



Proč si vybral Real?

Není tajemstvím, že o Ödegaarda usilovala většina evropských velkoklubů. Zatrénoval si s Liverpoolem i Bayernem Mnichov. Závod o jeho podpis ale vyhrál Real Madrid. Proč?

„Vybral jsem si Real Madrid, protože je v tuto chvíli nejlepší. Navíc je ve skvělé kondici,“ prozradil mladíček. Velkou roli v jeho rozhodování prý hráli také trenéři Carlo Ancelotti a Zinedine Zidane.

Kde bude hrát?

Trénovat bude norský talent s hvězdami prvního týmu i s talentovanými borci z druhého mužstva Realu, kterému se říká Castilla. Práve ten vede legendární Francouz Zidane, na kterého se Ödegaard hodně těší. Castilla v současnosti bojuje o postup ze třetí španělské ligy, je na druhém místě.

„Jsem nadšený, že budu trénovat s prvním i druhým týmem. A když mě Carlo Ancelotti povolá, abych hrál, bude to splněný sen,“ tvrdil sám šestnáctiletý fotbalista.

Martin Ödegaard rozdával na své první tiskové konferenci jako hráč Realu úsměvy na všechny strany
Martin Ödegaard rozdával na své první tiskové konferenci jako hráč Realu úsměvy na všechny strany

Na jaké hraje pozici?

Ödegaard je technický záložník, který rád rozdává přesné pasy a tlačí se i do zakončení. „Mám rád míč. Proto bych rád hrál tam, kde se s ním budu nejčastěji potkávat,“ hodnotí Nor.

Je pochopitelné, že Real bude chtít jeho schopnosti nadále rozvíjet. Proto se jako nejpravděpodobnější jeví pozice ve středu záložní řady.

Umí španělsky?

Řeč bude asi největší překážka. „Španělsky jsem se učil ve škole v Norsku, ale neumím moc dobře,“ přiznal Ödegaard. V šestnácti letech má nicméně dost času na to, aby své jazykové schopnosti vylepšil. A Real na to pochopitelně dohlédne.

ZAJÍMAVOST: Real angažoval i Ödegaardova otce

Real Madrid společně s šestnáctiletým fotbalovým talentem Martinem Ödegaardem z Norska angažoval i jeho otce. Hans Erik Ödegaard bude ve španělském velkoklubu jedním z trenérů mládeže.

Kdo je jeho vzorem?

Ödegaardovi musí každý mladý fotbalista závidět. Na tréninku se bude potkávat s těmi největšími světovými hvězdami. Koho z nich nejvíce obdivuje? „ Cristiano Ronaldo je nejlepší. Ale jsou tu další jako Bale, Isco... Všichni jsou skvělí,“ říká.

Jeho dlouholetý vzor je ale někdo jiný. Brazilský záložník Liverpoolu Philippe Coutinho. Ani večeře s ním během víkendu v Liverpoolu ho ovšem nepřesvědčila, aby anglický celek upřednostnil před Realem Madrid.

Ma nadále rád Lionela Messiho?

Martin Ödegaard má po svém přestupu na svědomí i první aférku. Na svém oficiálním Twitteru totiž smazal vzkazy, kde chválil hvězdu konkurenční Barcelony Lionela Messiho .

Na přímou otázku reportéra, zda má radši Messiho, nebo Ronalda, odpověděl bez většího přemýšlení. „Ronalda,“ vypálil. Není divu, že si vybral svého nového spoluhráče. Argentincovo umění ale musí určitě i nadále respektovat.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

32. kolo
Články odjinud


Články odjinud