15. srpna 2016 • 00:20

Barcelona má blízko španělský Superpohár. Ale zranily se jí dvě opory

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Barcelony mají na dosah dvanáctý triumf ve španělském Superpoháru. V úvodním utkání vyhráli na hřišti Sevilly 2:0 góly Luise Suáreze a Munira El Haddadiho a mají lepší výchozí pozici do středeční domácí odvety.



Barcelona se v úvodu rozehrávala a hledala tempo. Naopak Sevilla už má za sebou smolnou prohru v Superpoháru UEFA s Realem Madrid v prodloužení a rozehranost ukázala tím, že v prvním poločase měla překvapivě větší držení míče než Katalánci.

Nebezpečnější byla Barcelona, jenže Suárez dlouho hledal střelecké štěstí. První dvě šance neproměnil, uspěl až na potřetí v 54. minutě. Arda Turan mu hezky hrudníkem přiťukl míč a uruguayský kanonýr už měl snadnou pozici. Navíc v závěru ještě utekl střídající El Haddadi a druhou brankou zařídil Barceloně klid do odvety. Od vyšší prohry Sevillu zachránil brankář Rico, který lapil i několik šancí Lionelu Messimu.

Barcelona v zápase přišla o dva hráče. Už v první půli odstoupili Jérémy Mathieu kvůli svalovému zranění a Andrés Iniesta kvůli problému s kolenem. Oba čeká vyšetření. Iniesta si alespoň připsal 594. start za Barcelonu a posunul se na druhé místo historických klubových tabulek před Carlese Puyola. Vede Xavi se 767 zápasy.

Španělský fotbalový Superpohár - úvodní utkání:

Sevilla - FC Barcelona 0:2
Branky: 54. L. Suárez, 81. El Haddadi

Odveta se hraje 17. srpna.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud