2. ledna 2013 • 13:31

Sir Alex a důchod? Zapomeňte! Budu v United ještě dva roky, řekl

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sir Alex Ferguson je skutečně „železný dědek“. I když na Silvestra oslavil už 71. narozeniny, do důchodu se nechystá. Manažer Manchesteru United o tom všechny ujistil po vítězství svého týmu 4:0 na půdě Wiganu. „Budu v United ještě nejméně další dva roky,“ prohlásil před novináři.



V posledních měsících už v médiích zářily zaručené zprávy o tom, kdo v létě Sira Alexe nahradí. Psalo se, že je připraven předat po sezoně žezlo vládce „Rudých ďáblů“ José Mourinhovi nebo Pepu Guardiolovi.

„Mohu vás ujistit, že nic takového není na programu dne. Ještě nějaký čas zůstanu,“ usmíval se ale v úterý večer Fergie.

Když se podíváte, jak skotský manažer zápasy prožívá, je vám hned jasné, že tenhle chlapík by bez fotbalu nevydržel.

Se žvýkačkou v ústech pravidelně startuje na rozhodčí, nebo s rukama nad hlavou vyskakuje z lavičky, aby oslavil vítěznou trefu svého Manchesteru. V téhle sezoně navíc United často vyhrávají zápasy, kdy otáčejí skóre. O to je radost Fergusona větší.

„Je velmi obtížné mluvit o tom, kdo by mě mohl nahradit. Nějaká jména se objevila a ve fotbale nemáte nikdy nic jistého. Dalo by se mluvit o někom z těch potenciálně zajímavých mladých manažerů. Jenže, kdo ví, jak na tom budou za dva tři roky?“ přemítal Sir Alex.

„O nejlepší manažery ale bude vždycky zájem,“ doplnil. „Guardiola, Mourinho, David Moyes,“ vybral ze seznamu možných adeptů na místo trenéra „Rudých ďáblů“ Ferguson. „Já ale samozřejmě nevím, jaké mají plány. Kdo ví, kde za pár let budou.“

Víc než trenérský nástupce Sira Alexe zajímalo kouče United jasné vítězství jeho týmu 4:0 na půdě Wiganu. Pod něj se podepsali dvěma trefami Chicharito a Robin van Persie.

„Řekl bych, že to byl perfektní start do roku 2013. Máme náskok sedmi bodů a před námi je sedmnáct zápasů. Vypadá to skvěle,“ dodal.

Fotbalisté Manchesteru United vládnou pod vedením Alexe Fergusona nejvyšší anglické soutěži. Vedou Premier League o sedm bodů a Sir Alex se může smát.
Fotbalisté Manchesteru United vládnou pod vedením Alexe Fergusona nejvyšší anglické soutěži. Vedou Premier League o sedm bodů a Sir Alex se může smát.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

35. kolo
Články odjinud


Články odjinud