Jonáš Bartoš
4. ledna 2013 • 13:39

Balotelli unikl trestu. Dám mu ještě šanci, odpustil rvačku Mancini

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nezkrotný rebel, ale stále pod ochrannou rukou. Roberto Mancini na Maria Balotelliho nezměnil názor ani po čtvrtečním incidentu, kdy svého svěřence chytl pod krkem a vyhodil ho z tréninku. Italský kouč Balotellimu odpustil a vyloučil, že by ho chtěl prodávat z Manchesteru City.



Ve čtvrtek se z události na tréninku Citizens stala sportovní zpráva dne. Mario Balotelli zfauloval spoluhráče, trenér Mancini vyletěl. Se svým krajanem se popral a média hojně informovala o definitivním konci nevypočitatelného forvarda v Anglii.

"Dám mu další šanci, pokud si myslím, že si jí zaslouží. Kvůli tomu jsem tady. Občas se na Maria naštvu, ale odpustil jsem mu. Je mu 22 a může udělat chybu," mírnil Mancini konflikt na páteční tiskové konferenci.

Balotelli, byť už během angažmá v City zpáchal desítky průšvihů, unikne jakémukoliv trestu. Mancini navíc odmítl, že by nezvladatelného Itala chtěl prodat. "Ne, ne, ne. Na mém názoru se nic nemění. Ani po tom, co se stalo ve čtvrtek," ujišťoval.

Celou čtvrteční událost o den později zlehčoval. "Hráli jsme na dvě a Mario nakopl spoluhráče. Řekl jsem, ať odejde ze hřiště, a on odpověděl ne. Tak jsem ho vzal za dres a odvedl ho. Tohle se opravdu stalo. Nic zvláštního, žádná hádka," vysvětloval Mancini.

"Na fotkách to vypadá mnohem hůř. Ztratil jsem nad sebou kontrolu na tři až čtyři vteřiny. Občas se tohle stává mezi hráči. Tohle bylo jiné v tom, že jsem chtěl, aby Mario odešel po tom, co udělal svému spoluhráči," dodal italský kouč.

Mario Balotelli má další problém, na tréninku se popral s trenérem Robertem Mancinim Mario Balotelli má další problém, na tréninku se popral s trenérem Robertem MancinimFoto Profimedia.cz

Mario se musí změnit. A já mu dám šanci

Mancini připouští, že se Balotelli občas nechová normálně. A že nejde jeho úlety tolerovat donekonečna. "Je mu 22 a opravdu se potřebuje změnit. Když to neudělá. vážně si ohrozí kariéru," uvedl na adresu talentovaného, ale těžko zvladatelného útočníka.

Italský kouč svého krajana urputně brání. Před klubovými šéfy, před fanoušky, před spoluhráči. Před všemi. Vždyť Balotelli připustil, že Mancini pro něj znamená druhého otce.

"Pořád s ním mluvím. S Mariem promluvím zítra, za tři dny, za další týden. Není snadné ho trénovat. Dělá si problémy tím, jak žije. Ale on je takový. Na mém názoru se nic nemění. Dostane další šanci," zopakoval Mancini.

Na sobotní zápas (FA Cup s Watfordem) ho dokonce zařadil do nominace na utkání. "Ale za poslední dva týdny trénoval jen čtyřikrát, proto si nemyslím, že nastoupí od začátku. Spíš bude na lavičce," dodal Mancini.

Na pátečním tréninku Manchesteru City už panovala opět klidná atmosféra
Na pátečním tréninku Manchesteru City už panovala opět klidná atmosféra

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud