2. ledna 2013 • 17:59

To je skok! Montér z třetiligové Břeclavi jde do první nizozemské ligy

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jít ze třetí ligy v Česku do nejvyšší soutěže v Nizozemsku? Zdánlivě nemožný scénář se může stát realitou v případě Jaroslava Navrátila. Ještě na podzim kopal jednadvacetiletý ofenzivní fotbalista v dresu Břeclavi, dnes nastoupil do přípravy Almela.



Do desátého celku první nizozemské ligy by měl přijít na půlroční hostování s dvouletou opcí. Angažmá by podle jeho agenta Davida Nehody mělo být uzavřeno do konce ledna.

Jedenadvacetiletý Navrátil dosud působil v MSFL, kde za čtvrtý tým tabulky Břeclav dal na podzim jedenáct branek. V prosinci uspěl na testech v Almelu, které si ho pozvalo na doporučení skauta. Následně se domluvil na angažmá a dnes nastoupil do přípravy.

"Už mě napadalo, že třetí liga klidně může být můj strop, že už výš nepůjdu. Pak přišla letošní sezona, kdy se mi už v přípravě dařilo. Padaly mi tam góly, začal jsem si věřit. A taky doufat, že si mě všimne někdo ze druhé nebo i první ligy. A dopadlo to takhle," řekl v prosincovém rozhovoru pro server idnes.cz Navrátil, který dosud kromě fotbalu pracoval jako montér rozvaděčů.

Křídelní útočník tak napodobil například Libora Kozáka, který zamířil z druholigové Opavy do Lazia Řím. V Almelu Navrátil naváže na české předchůdce Vojtěcha Schulmeistera a Lukáše Bajera.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud