19. prosince 2012 • 17:02

Guardiolu vyděsila zpráva o Vilanovovi, Barceloně nabídl pomoc

Autor: pj
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona musí i v těžkých časech, kdy její trenér Tito Vilanova odstupuje z funkce kvůli rakovině, řešit sportovní otázky klubu. A zejména to, kdo nemocného kouče nahradí. Španělská média naznačují, že prozatímním trenérem se může stát Pep Guardiola.



Ihned, co se Pep Guardiola dozvěděl o smutné zprávě, zkontaktoval se s vedením Barcelony. A prý vzkázal, že pokud bude zájem, ujme se role prozatímního kouče do doby, než se Vilanova uzdraví a bude opět schopen nastoupit do práce.

Vilanova podstoupí operaci ve čtvrtek, v nemocnici zůstane minimálně další tři dny a léčba chemoterapií bude trvat šest týdnů. Teprve pak se uvidí, jak se Vilanova bude cítit a rozhodne se, zda se vrátí na lavičku.

Barcelona každopádně zatím žádnou nabídku Guardiolovi nepředložila a její tiskový mluvčí popřel jakýkoliv kontakt s jiným trenérem. „Nejprve budeme mluvit s Titem,“ uvedl. V tiskové zprávě se klub o možném nástupci Vilanovy nezmínil.

Pep GuardiolaFoto Reuters
Některé španělské servery tvrdí, že prezident klubu Sandro Rosell chce mít otázku trenéra vyřešenou nejpozději do čtvrtečního odpoledne. Je ale taky možné, že Barcelonu bude do února trénovat dosavadní Vilanovův asistent Jordi Roura. Tedy do doby, než jí začne náročný zápasový program.

Roura povede Barcelonu už v sobotním zápase s Realem Valladolid.

Guardiola se smutnou zprávu dozvěděl v New Yorku, kde momentálně pobývá s rodinou, od svého bratra a agenta. A jak informují španělská média, byl pořádně vyděšený.

Stejně tak fotbalisté Lionel Messi či Carles Puyol, kteří dorazili do tréninkového centra s dvouhodinovým předstihem, aby zjistili co nejvíce informací o stavu trenéra Vilanovy. Na šestou hodinu je naplánovaný trénink.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

33. kolo
Články odjinud


Články odjinud