6. ledna 2013 • 17:45

Náhradník Casillas se dočkal. Až po vyloučení konkurenta

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Žádná změna pro Ikera Casillase. Zápas se San Sebastianem začala dlouholetá brankářská jednička Realu Madrid mezi náhradníky. Nakonec se na hřiště Casillas podíval už v 7. minutě, kdy musel zaskočit za vyloučeného Adána. Ačkoliv Casillas třikrát inkasoval, nakonec se mohl radovat po divokém průběhu zápasu z vítězství 4:3.



Fotbaloví statistici ho v týdnu vyhlásili za nejlepšího brankáře světa, ale trenéra Josého Mourinha to neobměkčilo. V Realu Madrid zůstal i po novém roce Casillas mezi gólmany až druhý v pořadí.  

Jenže na začátku zápasu 18. kola se San Sebastianem se Casillas nestačil ani pohodlně usadit na lavičce mezi ostatními náhradníky a už musel jít do práce. V 6. minutě totiž Antonio Adán ostrým skluzem zastavil v pokutovém území hostujícího Carlose Velu a rozhodčí mu ukázal červenou kartu.

To byla velká komplikace pro rozjetý Real, který se ujal vedení už ve 2. minutě po trefě Benzemy. Casillas musel hned čelit penaltě – Xabiho Prietu vychat nedokázal. Bylo vyrovnáno a Bílý balet musel pokračovat v početním oslabení.

Hattrick hostujícího Prieta, dva góly Ronalda

O góly nebyla v zápase opravdu nouze. V prvním poločase padly ještě dvě branky. Obě v krátkém rozmezí. Na gól Khediry zareagoval svým druhým gólem v utkání Prieta.

I v oslabení ale Real Madrid nepřipustil komplikace - Cristiano Ronaldo dvěma góly přiblížil vítězství obhájci titulu!

Ani San Sebastian se nevzdal. Svůj hattrick na stadionu Santiaga Bernabeua završil Prieto. Od 76. minuty vede Real opět pouze 4:3! Navíc se počet hráčů na hřišti srovnal po vyloučení hostujícího Estrady.

Po dvou bodových ztrátách se už Real Madrid dalšímu klopýtnutí vyhnul - i tak zůstává v tabulce třetí.

Výsledky 18. kola španělské ligy
FC Sevilla - Pamplona 1:0 (83. Spahič), Celta Vigo - Valladolid 3:1 (9. a 31. z pen. Aspas, 52. A. López - 12. Bueno z pen.), Real Madrid - San Sebastian 4:3 (68. a 69. Ronaldo, 2. Benzema, 35. Khedira - 9. z pen., 40. a 76. Xabi Prieto).

VIDEO | Podívejte se na vyloučení Adána a nástup Casillase na hřiště

Tak vypadal penaltový faul, po kterém byl vyloučený brankář Realu Madrid Adán
Tak vypadal penaltový faul, po kterém byl vyloučený brankář Realu Madrid Adán

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

34. kolo
Články odjinud


Články odjinud