10. listopadu 2012 • 17:03

Jarolímovi svěřenci vybuchli. Al Ahlí prohrálo ve finále Ligy mistrů 0:3

Autor: spo, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Trenér Karel Jarolím se stal se saúdskoarabským týmem Al Ahlí asijským klubovým vicemistrem. Ve finále tamní Ligy mistrů prohrál s korejským celkem Ulsan Hyundai 0:3. Noví šampioni si dnešním triumfem zajistili prémii 1,5 milionu dolarů a start na prosincovém mistrovství světa klubům v Japonsku, kde se ve čtvrtfinále utkají s mexickým Monterrey.



Asijská Liga mistrů se stala už potřetí za poslední čtyři roky kořistí mužstva z Koreje, Ulsan ovládl soutěž poprvé.

Jarolímův tým prošel do finále přes jiný celek ze Saúdské Arábie Al Ittihád, který po úvodní semifinálové porážce 0:1 zdolal v odvetě 2:0. Ve čtvrtfinále vyřadil íránského soupeře Sepahan po výsledcích 0:0 a 4:1, v osmifinále hraném na jeden zápas předčil až v penaltovém rozstřelu Al Džazíru ze SAE.

Karel JarolímFoto Repro Al Jazeera Sport

"Je pravda, že jsme nepodali dobrý výkon, ale nebylo to tím, že by naši hráči nechtěli. Ulsan byl silný soupeř a hrál velmi dobře," uznal český trenér na tiskové konferenci.

"Mnozí naši fotbalisté předvedli své maximum, ale Ulsan byl lepší a zasloužil si vyhrát. To je fotbal," dodal.

"V zápasech proti různým silným týmům se toho mužstvo letos hodně naučilo. Al Ahlí je velmi mladý tým, hráči v této sezoně získali spoustu zkušeností a na příští rok se budou tvrdě připravovat," řekl Jarolím.

Ve finále bylo Al Ahlí oslabeno v defenzivě o dva důležité hráče kvůli trestu a zranění a proti nejproduktivnějšímu celku soutěže nemělo šanci na úspěch. V prvním poločase skóroval kapitán Ulsanu Kwak Tche-hwi, po změně stran vítězství zpečetili Brazilec Rafinha svým sedmým gólem v ročníku a Kim Sung-jong.

Bývalý kouč Slavie Praha Jarolím odešel do Al Ahlí loni v létě ze Slovanu Bratislava a v uplynulé sezoně s ním obsadil v tamní lize druhé místo.

Ulsan Hyundai - Al Ahlí 3:0 (1:0)
Branky: 13. Tae-Hwi Kwak, 67. Rafinha, 76. Seung-Jong Kim.

VIDEO: Sestřih zápasu

Slavící jihokorejští fotbalisté po třetí vítězné brance.
Slavící jihokorejští fotbalisté po třetí vítězné brance.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud