7. prosince 2012 • 19:20

Rozhodčí, který zařízl Spartu B, je na dovolené s Damkovou a Berbrem

Autor: sh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Výlet za hranice všedních dnů, ale především střet zájmů. Předsedkyně komise rozhodčích Dagmar Damková, její partner Roman Berbr, člen výkonného výboru FAČR a předseda plzeňského krajského fotbalového svazu, tráví dovolenou společně s dvaceti rozhodčími z neprofesionálního fotbalu, kteří řídí většinou ČFL a divizní soutěže. Jedním z nich je i Tomáš Grimm, na jehož tendenční řízení zápasu si stěžovala Sparta B.



Nejde ale o žádnou oficiální akci, zaštítěnou zimní přípravou v příhodných podmínkách.

„Na cestu asociace nepřispívala, je to soukromá parta, která odjela na společnou dovolenou,“ vysvětluje Josef Nikodém, vedoucí sekretář Řídící komise v Čechách.

Předsedkyně komise Damková se může hájit, že nejde o rozhodčí z listiny profesionálních soutěží, kteří jí podléhají. Jsou to ovšem potenciální uchazeči o postup výš.

Rovněž Bebr těžko vysvětlí, že si nezajišťuje podporu při krajských volbách, kdy dovolenkářům určí, koho mají v soutěžích podporovat. Podle nových stanov nejsou totiž delegáti valné hromady vysílaní z klubů podle pořadí v soutěži, ale může si je vybrat výkonný výbor.

Pochybnosti vzbuzuje celé složení skupiny dovolenkářů. Na Kubě je totiž i Tomáš Grimm, na jehož  tendenční řízení si stěžovala rezerva Sparty v utkání ČFL s Domažlicemi, farmou Viktorie Plzeň.

Komise rozhodčích ŘKČ ho za to potrestala čtyřzápasovým omezením delegace na utkání dospělých.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud