28. května 2007 • 00:00

Budějovice vyřadily Poborského dres

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy měli českobudějovičtí příznivci možnost vidět v prvoligovém souboji ve svém mužstvu Karla Poborského. Naposledy měli i příležitost vidět dres s číslem 8, který právě tento hráč na svých zádech nosil.



Naposledy měli českobudějovičtí příznivci možnost vidět v prvoligovém souboji ve svém mužstvu Karla Poborského. Naposledy měli i příležitost vidět dres s číslem 8, který právě tento hráč na svých zádech nosil. Při předzápasové rozlučce to sdělil hráči i příznivcům sportovní ředitel klubu Zdeněk Kořínek. Nebylo to pro Poborského ale jediné překvapení. Na hrací plochu nastoupilo deset hráčů v bílých tričkách, jen on v dresu. Spoluhráči měli na zádech osmičku a na hrudi karikaturu svého spoluhráče a zároveň prezidenta klubu společně s nápisem "Díky Steve". Vše vymyslel Horejš a karikatura Poborského rozhodně neurazila. "Bylo to překvapení a vzalo mě to. Když jsem vyšel poslední z kabiny, tak v dresu Dynama jsem byl sám a to mě trochu zaskočilo," řekl Poborský, který prý pozval mužstvo a realizační tým na malou večeři. "Já se tam ale dlouho zdržet nemohu, již zítra ráno se musím hlásit u reprezentace," prozradil nový vedoucí celku ČR. Na dotaz, zda je to definitivní konec s fotbalem odpověděl vyhýbavě. "Dnes končím s aktivní kariérou. Momentálně si chci od aktivního fotbalu odpočinout. Hraji ale od pěti let a sedmnáct let profesionálně. Fotbal je pevnou součástí mého života a nejde to naráz přestřihnout. Nyní si chci ale odpočinout," naznačil Poborský, že nějakou nižší soutěž by si asi ještě chtěl zahrát. Poslední týden byl pro něj prý hodně hektický. "Již jsem ani tři poslední dny nebral telefony. Chtěli jsme dnes uspět a nejen proto, že jsem končil. Rozlučku jsem si ale užil. Prohráli jsme a s tím nejde nic dělat," pokračoval fotbalista, který měl na kopačce i svůj poslední ligový gól. "Dostal jsem dobrý míč od Černého, dobře si jej zpracoval, ale špatně trefil. Je to škoda, jinak bych tady seděl v lepší náladě," řekl Poborský na tiskové konferenci po souboji. "Domácím fanouškům, kteří se přišli rozloučit, samozřejmě děkuji. Bylo to hodně emotivní," pokračoval záložník, který si prý poslední dres ponechá. "Určitě, vždyť já je sbírám," byla blesková odpověď Poborského. Na dotaz, zda po neúspěšné sérii neskončí trenér František Cipro řekl: "Troufám si odhadnout, že na postech trenérů se nebude nic měnit."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga * Program MS v hokeji

Články odjinud


Články odjinud