29. května 2007 • 00:00

Bílek prodlouží, Ščasný končí

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zatímco trenér fotbalistů pražské Sparty Michal Bílek se může těšit na další angažmá u mistrovského celku, jeho kolega Zdeněk Ščasný v Mostě skončil.



Trenérem sparťanských fotbalistů bude zřejmě i v dalších dvou letech dvaačtyřicetiletý Michal Bílek. Vedení klubu mu už nabídlo dvouletý kontrakt a kouč před novináři prohlásil, že nemá důvod nabídku nepřijmout. K definitivnímu potvrzení jeho dalšího působení dojde v příštích dnech. Šéf klubu Daniel Křetínský prohlásil, že Sparta je s prací Bílka spokojena. "Naším cílem je koncepční práce na sportovním poli, proto bychom rádi trenéra udrželi. Dostal od nás nabídku na prodloužení o dva roky a věříme, že ji přijme," řekl Křetínský. Z prohlášení trenéra je patrné, že se klubový šéf nemusí obávat, že by dostal košem. "Pro každého trenéra je práce ve Spartě největší metou. Nemám důvod z Letné odcházet," prohlásil kouč. Bílek přišel do Sparty po podzimním pátém kole, kdy byl letenský tým na devátém místě tabulky. Z něho dokázal dovést mužstvo k mistrovskému titulu i vítězství v Poháru ČMFS. V lize vedl Spartu v 25 zápasech, z toho 16 utkání Letenští vyhráli a připsali si pouze tři porážky. Naopak na lavičce Mostu končí trenér Zdeněk Ščasný. Kouč Severočechů se domluvil s vedením prvoligového celku na vypovězení smlouvy, která mu měla vypršet až za rok. Oznámil to mostecký šéf klubu Petr Kabíček. Ščasný by se podle zákulisních informací mohl stát nástupcem Vítězslava Lavičky ve Slovanu Liberec. "Došlo k vzájemné dohodě. Trenérovi jsme poděkovali, vykonal tu za rok a půl hodně práce. Rozcházíme se v přátelském duchu," řekl Kabíček. Ščasný vystřídal na mostecké lavičce v polovině předchozího ročníku Přemysla Bičovského a nováčkovskou sezonu dokončil na desátém místě. Letos obsadili Severočeši o dvě příčky horší pozici a ligu zakončili debaklem 0:5 s mistrovskou Spartou. V kuloárech se nyní hovoří o tom, že novým Ščasného působištěm bude sesazený mistr Liberec. "Žádná konkrétní jednání s Libercem nevedu, nejdříve si musím dořešit své závazky v Mostu. Rozhodně není hlavním důvodem (chystaného odchodu) jiné angažmá," řekl v pondělí večer Ščasný. Devětačtyřicetiletý kouč za rok a půl vedl mostecký celek ve 44 zápasech s bilancí 11 výher, 21 remíz a 12 porážek. Již předtím trénoval v první lize Spartu a Viktorii Žižkov, celkem má na svém kontě 171 zápasů, z toho 78 vítězných při 39 prohrách. Za sebou má i dvě zahraniční angažmá, obě v Řecku: v sezoně 2002/03 vedl OFI Kréta a poté Panathinaikos Atény (2004/05).

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud