Jakub Konečný
25. května 2013 • 14:25

Kadlec je na roztrhání! Pere se o něj SEDM klubů z bundesligy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Služebně nejstarší fotbalista Sparty má před sebou možná poslední dva zápasy v rudém dresu. Čerstvě jedenadvacetiletý Václav Kadlec je v hledáčku téměř poloviny bundesligových klubů, a tak se v létě klidně může konat stomilionový přestup. „Pravděpodobnost Vaškova odchodu je padesát procent,“ říká zdroj z hráčova okolí.



Středeční prohra v Brně zřejmě připravila Spartu o titul - a dost možná i o talentovaného útočníka. Poté, co přišel o naději na lukrativní příjmy z Ligy mistrů, bude chtít letenský klub svůj deficitní rozpočet aspoň trochu narovnat tučným transferem. A Václav Kadlec se jeví pro tuto výzvu jako ideální adept.

„Zatímco před zápasem v Brně byla pravděpodobnost Vaškova odchodu ze Sparty zcela minimální, nyní je to padesát na padesát,“ tvrdí dobře informovaný zdroj a dokladuje tak, že kolem Kadlece začíná být živo.

Ondřej Kasík, ředitel komunikace pražské Sparty, nicméně zůstává u tradičního neutrálního vyjádření. „Zájem zahraničních klubů o Vaška evidujeme, ale žádná konkrétní jednání v tuto chvíli nevedeme,“ prohlašuje.

Kadlec přišel na Letnou v roce 2008 z Bohemians 1905 jako obrovský talent, čemuž odpovídala i přestupní částka. Deset milionů korun do té doby žádný český klub za šestnáctiletého fotbalistu nedal.

Postupně se z nadějného mladíka vypracoval v jednoho z klíčových hráčů základní sestavy, v listopadu roku 2010 debutoval i v národním týmu, kde se ve věku 18 let, 4 měsíce a 23 dní stal nejmladší střelcem v historii reprezentace.

Před dvěma lety měl Kadlec velice blízko k přestupu do Vitesse Arnhem, jenže nizozemský klub nepochodil, byť na stůl položil 150 milionů korun. Sparta požadovala ještě víc, možná i proto, že dvacet procent z utržené sumy náleží hráčově mateřskému klubu Bohemians 1905. Nyní by se podle všeho spokojila i s nižší sumou.

„Sto dvacet milionů by určitě neodmítla,“ míní zdroj deníku Sport. Přesně tuto cenu ostatně zmínil i německý sportovní magazín Kicker, který zveřejnil, že Kadlece zařadily mezi své vytipované posily Schalke 04 a Freiburg. Počet uchazečů o služby mladého útočníka je podle všeho však ještě mnohem vyšší.

„Vaška chce sedm bundesligových klubů a jsou mezi nimi i lepší než Schalke,“ upozorňuje nejmenovaný znalec zákulisí. Právě skončenou sezonu přitom klub z Gelsenkirchenu uzavřel na čtvrtém místě, když se před ním umístily pouze Bayern Mnichov, Borussia Dortmund a Bayer Leverkusen, tedy samé skvělé adresy.

„Nějaké nabídky na přestup Vašek má, ale nyní se soustředí na závěr ligové soutěže a kvalifi kační utkání s Itálií. Pak jsme domluveni s panem Křetínským, že si o Vaškově budoucnosti promluvíme,“ říká hráčův agent Pavel Paska ze společnosti ISM.

Nejpozději za týden tedy bude jasněji.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud