Jan Malý
30. prosince 2014 • 19:50

Jak hlasovali ve Zlatém míči? Kouč Brazílie dal Ronalda před Neymara

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyhlášení Zlatého míče se blíží a kolem volby, která vyvolává plno dohadů, kdo byl za uplynulý kalendářní rok nejlepším fotbalistou světa, prosakují přiznání některých trenérů, jak hlasovali. Kdo volil Cristiana Ronalda? Kdo preferuje Manuela Neuera a kdo Lionela Messiho?



Zdá se, že reprezentační trenéři upřednostňují v anketě o Zlatý míč pro nejlepšího fotbalistu světa své vlastní hráče. Proto některé překvapilo, když kouč brazilské reprezentace Carlos Dunga oznámil svého favorita.

„Hlasoval jsem pro Cristiana Ronalda,“ přiznal Dunga. Dal mu tedy přednost před národním oblíbencem Neymarem. I kouč Francie Didier Deschamps nedávno uvedl, že volil hvězdu Realu Madrid a portugalského národního týmu Ronalda.

Nikoho nepřekvapí, že nejvýše na svém hlasovacím lístku napsal hvězdného Portugalce i trenér tamější reprezentace Fernando Santos. „Myslím, že byl v této sezoně nejlepším hráčem na světě. Ale samozřejmě vždy musíte brát v úvahu Messiho, protože to je báječný hráč,“ komentoval svou volbu Santos.

Messimu se zase dostalo zastání u jeho reprezentačního kouče, Gerardo Martino dal na první místo jeho. „Je tu skupina nás, neobjektivních trenérů. Pokud Messi hraje, chci, aby vyhrál,“ nezastíral Martino svůj postoj.

Právě kvůli tomu, že by byl neobjektivní a nemohl by být nestranný, se své pravomoci hlasovat vzdal trenér mistrů světa Němců Joachim Löw. Právě z jeho výběru se ve finálové třiadvacítce jmen objevilo hned šest hráčů, brankář Manuel Neuer se pak dostal do trojice nejlepších.

Neuera by coby nového držitele Zlatého míče rád viděl trenér Belgie Marc Wilmots. I on zároveň ukázal národnostní uvědomění, jeho trojice nejlepších totiž zněla: Arjen Robben, Manuel Neuer a „jeho“ brankář Thibaut Courtois.

O Neuerovi Wilmots říká: „Pro mě je o komplexní gólman, nejlepší na světě. Měl perfektní rok, vyhrál skoro všechno, je konzistentní a přitom dělá ještě pokroky.“

Reprezentační trenéři tvoří jednu skupinu hlasujících, další pak kapitáni národních mužstev a třetí zástupci médií. Kdo Zlatý míč nakonec získá, bude známo 12. ledna.

Hvězdný útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo je známý tím, že si všechno poctivě vydřel. Podle spoluhráčů si přidává po každém tréninku a na jeho vypracované postavě je to jednoznačně vidět. Získá na začátku ledna i další Zlatý míč?
Hvězdný útočník Realu Madrid Cristiano Ronaldo je známý tím, že si všechno poctivě vydřel. Podle spoluhráčů si přidává po každém tréninku a na jeho vypracované postavě je to jednoznačně vidět. Získá na začátku ledna i další Zlatý míč?

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud