29. června 2015 • 13:00

Masopust vzpomínal v redakci Sportu: Ne Pelé, vy jste král, říkali mi

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český fotbal dnes po dlouhé nemoci opustila mimořádná osobnost. Josef Masopust jako jediný Čech vstřelil gól ve finále mistrovství světa 1962, jako první získal Zlatý míč. Loni v červnu navštívil redakci deníku Sport u příležitosti uvedení do Síně slávy a vzpomínal na okamžik, při kterém dokázal předčit v přímé konfrontaci i Pelého, považovaného za nejlepšího hráče všech dob.



Účast v závěrečném zápase světového šampionátu v Chile bral Masopust za jeden ze dvou největších okamžiků svojí hráčské kariéry. Jako další připomněl vítězství Dukly 4:3 nad Santosem s Pelém na turnaji v Mexiku o tři roky dříve.

Do zápasu tehdy hráči nastupovali s velkým respektem proti tehdejšímu nejlepšímu týmu světa. I když rychle prohrávali 0:2, skóre dokázali otočit i zásluhou dvou Masopustových gólů. Po utkání se od soupeře dostal výjimečného ocenění. „Ne Pelé, vy jste dneska král. To víte, že to člověku polahodí,“ zavzpomínal Masopust v redakci Sportu, kde se zúčasnil i online rozhovoru se čtenáři iSport.cz.

V něm se zmínil i svůj nejvýraznější trenérský úspěch, když brněnskou Zbrojovku dovedl v roce 1978 k jejímu dosud jedinému mistrovskému titulu. „V Brně jsem prožil nádherné čtyři roky. Našel jsem tam partu kluků, kteří chtěli. Chvíli mi trvalo, než jsem je přesvědčil, že se fotbal nedá hrát jen levou zadní. Pak jsem je přesvědčil, že jsou dost dobří, aby z nich mohli být mistři.“

Podívejte se na VIDEA z návštěvy Josefa Masopusta v redakci deníku Sport

Vzpomínka na Josefa Masopusta: Jak navštívil redakci Sportu
Video se připravuje ...

Masopust v Síni slávy. Ve Sportu vyprávěl, jak předčil Pelého
Video se připravuje ...

VIDEO | Podívejte se na vzpomínkové video Dukly na Josefa Masopusta

Dva velikáni spolu: Portugalec Eusébio a Josef Masopust
Dva velikáni spolu: Portugalec Eusébio a Josef Masopust

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud