7. října 2015 • 10:11

Majitelé ligových klubů se setkají s Peltou. Kvůli kauze Berbr

Autor: fot
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už zítra by mělo být jasno, co si o kauze „Berbr a rozhodčí“ myslí majitelé prvoligových klubů. Šéf Ligové fotbalové asociace Dušan Svoboda totiž na čtvrtek inicioval setkání vlastníků s předsedou FAČR Miroslavem Peltou.



Právě nejvyšší muž českého fotbalu zatím v celé kauze plní své slovo jen z menší části. Formálně se sice nedávno setkal s bývalým rozhodčím Liborem Kovaříkem, jehož zpověď pro deník Sport rozsáhlou kauzu 24. srpna odstartovala.

Za více než šest týdnů však kromě omezení účasti Romana Berbra na seminářích rozhodčích nepřijal Peltou řízený výkonný výbor žádné zásadní opatření. Fotbalový boss přitom tvrdil, že nejpozději do říjnového zasedání (proběhlo v pondělí) připraví další kroky. „Mám je už v plánu,“ řekl doslova. Nyní tedy bude mít Pelta druhou šanci je předložit…

„Pravda je taková, že na posledním výkonném výboru i přes příslib řešení k žádnému posunu v této věci nedošlo. A jelikož i některé kluby po této schůzce na nejvyšší úrovni volaly, provažuji za důležité, aby proběhla,“ vysvětlil šéf ligy a místopředseda FAČR Dušan Svoboda. „Je třeba, aby se vlastníci k tomuto konkrétnímu případu vyjádřili a jasně řekli, jestli jim na současném stavu něco vadí či nikoliv. Ať se může pročistit vzduch,“ dodal.

Některé kluby se již ozvaly

Některé kluby už mezitím své znepokojení veřejně vyjádřily. Nejhlasitěji vystoupili vlastník pražské Dukly Petr Paukner a teplický šéf Pavel Šedlbauer. „Pro mne není vedení českého fotbalu transparentní a nevidím ani snahu něco zlepšovat,“ nebral si Šedlbauer servítky.

„Musí sílit tlak lidí, co se ve fotbale angažují a co chtějí pozitivní změny. A Berbr? Posuzuji to z pohledu privátního byznysu a tam platí: ztráta důvěry znamená okamžitou změnu odpovědné osoby bez předkládání důkazu. Prioritou je důvěryhodnost systému.“

Paukner zase vyzval ke schůzce majitelů s rozhodčími, kteří kriticky promluvili, na straně jedné a s Berbrem i Damkovou na straně druhé. „Ať oba tábory řeknou, co mají. Rád si vyposlechnu sílu argumentů,“ navrhoval mecenáš z Julisky. Plzeňské duo B+D nakonec na setkání nedorazí. Že se jich však podstatná část diskuze týkat bude, je skoro jisté.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud