7. ledna 2016 • 22:01

Revoluce ve fotbale! Ve sporných situacích se bude zkoušet video

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pravidlová komise IFAB dala zelenou využití videozáznamů ve fotbale. Od příští sezony je chce zkoušet při sporných gólech, penaltách, vyloučeních nebo v případě záměny hráčů. Pravidla dosud povolovala pouze využití technologie, která hlídala, zda míč přešel brankovou čáru.



Loni ještě komise testování opakovaných záznamů rozhodčími odmítla, mezinárodní fotbalová federace FIFA nicméně už na konci roku naznačila, že by se s videem mohlo začít brzy experimentovat. Případné změny v pravidlech ještě musí IFAB schválit na pravidelném ročním zasedání v březnu.

"Detaily ještě musíme dopracovat, ale princip už máme," řekl člen IFAB Jonathan Ford, který předsedal dnešnímu jednání. Jednou z možností je podle agentury AP model, který zkouší Nizozemsko: televizní přenos sleduje videorozhodčí, jenž je v přímém spojení s hlavním sudím na hřišti.

Komise rovněž zvažuje zavedení krátkodobých vyloučení jako v hokeji, možnost dočasně nahradit ošetřovaného hráče a čtvrté střídání v prodloužení.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud