František Suchan
15. prosince 2014 • 11:11

Vysvobození. Obránce Němce ze strádajícího Atlantu vezme CSKA

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z finančně vyždímaného klubu zamíří do toho nejlepšího a skvěle zajištěného. Ondřej Němec očekával výprodej hráčů z Atlantu jako jednu z variant vývoje neudržitelné situace a sám bude zřejmě prvním velkým jménem, které mužstvo opustí. Reprezentační bek by měl zamířit do nadupaného CSKA.



Nejistota mu podle všeho končí. Atlant Mytišči, kde Ondřej Němec vzal narychlo práci po letním konci pražského Lva, je na tom bídně. Klubu podle informací ruských médií hrozí bankrot, už teď je velmi pravděpodobné, že ani nezačne příští sezonu, a má potíže s výplatami. Elitní reprezentační obránce to ostatně přiznal minulý týden v rozhovoru pro Sport. „Všichni čekáme, co se bude dít,“ říkal s tím, že kabina očekává schůzku generálního manažera a majitele. „Po ní asi budeme všichni moudřejší. Snad se dozvíme, jestli to tady dohrajeme, nebo začne výprodej hráčů.“

A jedna zásadní transakce už se po víkendu chystá, bude se týkat právě Němce. I proto, že přestupní termín v KHL letos končí o Vánocích, není času nazbyt. Po třicetiletém ofenzivním zadákovi podle všeho sáhne CSKA Moskva. „Mluví se o tom, mělo by to tak dopadnout, ale je to na dohodě klubů. Transfer musejí uzavřít ony mezi sebou. Ondra je seznámený s tím, že k téhle situaci může dojít,“ potvrzuje možnost výměny agent Michal Sivek, který Němce zastupuje.

Pro jednu z opor národního celku na posledním světovém šampionátu by se jednalo o výrazný posun k lepšímu. Z celku mimo pozice play off by se posunul do aktuálně nejlepšího klubu soutěže, navíc jednoho z bezpečně finančně zajištěných. V Atlantu totiž ne všechny výplaty na účet chodily, jak měly. „Nechci to specifikovat úplně konkrétně, to bych případně řešil později. Ale určité resty tam rozhodně jsou,“ připustil Němec. Podrobnosti o způsobu vyrovnání při případném trejdu by se ladily až později. „Jestliže se objeví nějaké neuhrazené závazky, existují prostředky, jak bychom o ně podle reglementu KHL žádali. Zatím je ale předčasné se tím zabývat,“ uzavřel Sivek.

Mistr světa z roku 2010 se bude v úterý hlásit na reprezentačním srazu jako jeden z klíčových hráčů pro turnaj v Soči, po něm už by měl obléknout dres nového zaměstnavatele.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud