7. dubna 2016 • 21:49

CSKA začal finále KHL jasnou výhrou, poražený Kovář přihrával

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do finále play off Kontinentální hokejové ligy vstoupili lépe hráči CSKA Moskva, kteří porazili Magnitogorsk jednoznačně 5:1 a připsali si deváté vítězství za sebou v letošním play off. Hosté sice šli ve čtvrté minutě do vedení, když zaúřadovalo nejproduktivnější duo vyřazovacích utkáních o Gagarinův pohár Sergej Mozjakin - Jan Kovář, ale od druhé třetiny na ledě kraloval vítěz základní části.



Kovář potvrdil pozici nejlépe přihrávajícího hráče play off. Z pravého rohu poslal puk Mozjakinovi, který střelou bez přípravy dal devátý gól ve vyřazovacích bojích a vylepšil svou bilanci na 19 kanadských bodů. Český útočník zaznamenal dvanáctou asistenci a osmnáctý bod.

Krátce po zahájení druhé třetiny však vyrovnal Sergej Andronov a ve 31. minutě dal těsně před koncem přesilové hry vítěznou branku Alexandr Radulov. Do druhé přestávky se trefil ještě Igor Ožiganov a v 54. minutě Nikita Zajcev dalším gólem vyhnal z branky Metallurgu Vasilije Košečkina. Jeho náhradník Ilja Samsonov inkasoval v 56. minutě od Denise Děnisova, který využil početní výhodu.

Druhé finálové utkání se hraje v sobotu opět v ruské metropoli. 

Finále play off Kontinentální hokejové ligy - 1. zápas:
CSKA Moskva - Magnitogorsk 5:1 (za hosty Kovář 0+1).

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud