31. prosince 2013 • 21:31

Jágr Lemiuexe při výhře Devils nedohnal, Eliáš nedohrál. Bude v pořádku?

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | To snad ne! Hokejový útočník Patrik Eliáš nedohrál silvestrovský zápas svého New Jersey proti Pittsburghu. Jen pár dní před konečnou nominací na olympiádu do Soči tak českému kouči Aloisi Hadamczikovi přidělal další vrásky. Klubová legenda po nárazu na mantinel dlouho ležela na ledě, pak Eliáš sice zamířil po svých do kabiny, ale z ní už se do hry nevrátil. Devils nakonec vyhráli 2:1, Jaromír Jágr, který mohl v historickém bodování dohnat svého učitele Maria Lemiuexe právě z Penguins, nebodoval.



MATCH OVERVIEW LEGACY

Byly odehrány jen tři minuty zápasu, když Eliáš schytal hit od Tannera Glasse. Český útočník zásah neustál a narazil do mantinelu, naštěstí svůj pád zvládl trochu korigovat a nevletěl do hrazení přímo hlavou.

Žádné bližší informace o jeho zranění zatím nejsou, nezbývá než doufat, že to nebude nic vážného. "Nebylo to preventivní opatření. Nemohl se vrátit do hry," řekl po zápase kouč Devils Peter DeBoer s tím, že více bude vědět ve středu.

VIDEO | Podívejte se na Eliášovo zranění

 

Český tým pro olympiádu už přišel o vycházející hvězdu Tomáše Hertla, problémy mají i další hokejisté v NHL. Ztráta Patrika Eliáše, který září s Jaromírem Jágrem a nasbíral už 25 bodů (7+18), by byla hodně citelná…

Jaromír Jágr se sklání nad Patrikem Eliášem, který po hitu soupeře ošklivě narazil na mantinel a ze zápasu s Pittsburghem musel odstoupit
Jaromír Jágr se sklání nad Patrikem Eliášem, který po hitu soupeře ošklivě narazil na mantinel a ze zápasu s Pittsburghem musel odstoupit

Devils šli v zápase rychle do vedení díky trefě Adama Henriqueho, který po rychlé kličce trefil přesně nad lapačku Fleuryho. Ten samý hráč na začátku druhé třetiny našel přesně Michaela Rydera, a ten znamenitě trefil přesně do růžku - 2:0.

Po čtyřech minutách sice Pittsburgh díky Niskanenovi snížil, Penguins pak už ale skvělého Brodeura, který si připsal asistenci na vítězné trefě, nepřekonali a Ďáblové tak zakončili rok 2013 vítězně.

New Jersey Devils - Pittsburgh Penguins 2:1 (1:0, 1:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 2. Henrique (Clowe, Ryder), 23. Ryder (Henrique, Brodeur) - 27. Niskanen (Crosby, Kunitz)

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud