31. října 2014 • 09:15

Vykoupal Pavelce a zlomil kletbu! Drzého Švéda poslal na nájezd Eliáš

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Osmnáctkrát po sobě odcházeli hokejisté New Jersey po nájezdech z ledu a říkali si, jak je to vůbec možné... Přes rok a půl nedokázali uspět v téhle dovednostní disciplíně, až teď zlomil jejich prokletí Jacob Josefson. Ten se jako jediný trefil v rozstřelu s Winnipegem, když překonal českého brankáře Ondřeje Pavelce.



„Snad nám tím začíná v nájezdech něco lepšího a my to konečně otočíme. Ale radši bychom vyhrávali už před nájezdy,“ nechal se slyšet třiadvacetiletý Švéd, který dal zatím v sezoně jeden gól.

Josefson jel na nájezd jako druhý, před ním nedal Damien Brunner, ale neuspěl ani střelec jediného gólu Winnipegu Blake Wheeler. Švédský mladík si ale s ničím hlavu nelámal, naznačil Pavelcovi pohyb tělem a hlavou na druhou stranu, a přes ležícího českého gólmana zavěsil pod horní tyčku.

 

Po něm už se žádný střelec neprosadil, a to včetně Patrika Eliáše. Toho to ale tak moc mrzet nemuselo, protože to byl právě on, kdo podle kouče DeBoera prosadil Josefsona jako exekutora.

"Na tréninku to Jacobovi v nájezdech šlo a Patrik ho při každé debatě ohledně penalt prosazoval," řekl DeBoer. "Letos určuje hráče na nájezdy asistent Mike Foligno, a když navrhoval jména, Patrik se zase ozval, aby se na Jacoba nezapomnělo. Byla to jasná volba a on nezklamal, udělal to skvěle."

Jacob Josefson z nájezdu překonává Ondřeje Pavelce v brance Winnipegu
Jacob Josefson z nájezdu překonává Ondřeje Pavelce v brance Winnipegu

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud