7. července 2015 • 10:30

Zmalované "Zlatíčko" Chicaga. Gólman i jeho otec mají vítězné tetování

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO | Dělat brankářskou dvojku v bitvách o Stanley Cup bývá nevděčná role. Málokdy trenéři sahnou po střídání, psychická úroveň jejich jedničky je totiž pro další vývoj sérií velmi důležitá. V případě výhry Poháru tak nemívají na konečném stavu tak výrazný podíl. To neplatí pro letošního vítěze Scotta Darlinga, jehož paži už zdobí čerstvé vítězné tetování. To si nechal dělat stejně jako jeho otec.



Hokejový příběh amerického gólmana nemá tradiční kariérní přímku. Spíš naopak. V roce 2007 ho sice v 6. kole draftoval Phoenix, NHL si ale poprvé vyzkoušel až v říjnu 2014. Od roku 2011 navíc působil na různých úrovních hned v jedenácti týmech! Teď už se ale usadil a může si užívat roli vítěze Stanley Cupu.

Výrazně k ní přispěl hned na startu play off. Chicagu se postavil velmi ambiciózní tým Nashvillu a brankářská jednička Corey Crawford si zapomněla formu kdesi v základní části. Naskočil Darling a Predators zdeptal. Tři ze čtyř výher vychytal, připsal si jen jednu porážku. Crawford pak už brankoviště hlídal až ke kýžené šestnácté výhře, i tak má ale americký nováček velký důvod ke spokojenosti.

"Byl to neuvěřitelný rok, jak na farmě v Rockfordu, tak potom v Chicagu. Vyhrát Stanley Cup s mým oblíbeným týmem je vážně zážitek," říkal rodák ze státu Illinois.

VIDEO: Takhle Darling kouzlil proti Nashvillu

Přesto mu chvíli trvalo, než se ve světě velkého hokeje dokázal prosadit. Podařilo se to až ve 26 letech, mezitím si například musel vyzkoušet 4 dresy týmů AHL. "Ale my jsme vždycky věděli, že má talent. Pak už to bylo jen na něm samotném, jestli si dokáže tolik věřit a možnosti využít," sdělila pro NHL.com jeho matka Cindy.

Její syn to dokázal a minimálně na příští roky se usadí. Chicago s ním v únoru podepsalo dvouletý kontrakt a přímého konkurenta v bráně Anttiho Raantu před pár týdny poslalo do Rangers. Darling tak prožívá nejhezčí roky svého hokejového života a odměňuje se za léta dřiny.

Památku na vítězství ve Stanley Cupu si také nechal zvěčnit na ruku v podobě tetování. To si užil i jeho osobní tatér Michael Figueroa, se kterým brankář spolupracuje už delší dobu. Mimo jiné taky fanda Blackhawks. "Ano, jsem jím odmalička. Mít tuhle možnost je pro mě úžasné," řekl.

Přitom krátce po výhře Chicaga se z něj stal přímo rodinný tatér. Figuerovi se totiž ozval hráčův otec s tím, že by si rád nechal udělat vítězné tetování. Pro Scotta, jako překvapení. "Sám za mnou přijel a řekl mi návrh, jen chtěl, abych to Scottovi neprozrazoval," vykládal.

A vydařilo se. Na tohle vítězství zkrátka Darlingové nezapomenou.

VIDEO: Tak trávil Darling svůj den s Pohárem

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud