23. července 2015 • 14:00

Rváč z NHL se inspiroval Beckhamem: Proč má plný pokoj lega?

Autor: mto
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slavia - Baník 5:0. Kanonáda na úvod nadstavby, zářili Schranz a Chytil
SESTŘIH: Arsenal - Bournemouth 3:0. Povinnost splněna, rozhodl Saka z penalty
VŠECHNA VIDEA ZDE

Doba vyražených zubů, otrhaných kloubů a zakrváceného ledu už v NHL pomalu mizí. Rvačky jsou spíše výjimkou, než samozřejmostí jako dřív. Zlí muži se ale i tak po ledě prohání a mezi špičku patří hlavně svými zákroky, mnohdy za hranou pravidel, útočník Patrick Kaleta z Buffala. Ale i v jeho tvrďácké povaze je stále kus chlapce. V současné době volný agent se pochlubil sbírkou Lega, která mu navíc pomáhala i při zdravotních problémech.



Když se na ledě něco děje a jde do tuhého, Kaleta je většinou u toho. Nebo jinak, on sám dost často celou situaci vyvolá. Devětadvacetiletý hokejista rozhodně není typickým rváčem, je spíš provokatérem. Za devět sezon v NHL si proti sobě popudil mnoho soupeřů a fanoušků kvůli své ostré a často nebezpečné hře. Není třeba si něco nalhávat, mezi hokejisty patří k těm nejnenáviděnějším.

Často tak na ledě musí čelit výzvám na souboj a také, díky jeho ne zrovna urostlé postavě (měří pouze 184 centimetrů), si na něj soupeř s chutí vyšlápne. I proto se musel během své sportovní kariéry potýkat s množstvím zranění.

Například v roce 2010 měl hokejista zlomenou ruku a přemýšlel, co dělat s množstvím volného času, aby se úplně neunudil. "Zrovna se hrálo fotbalové mistrovství světa a já jsem zaslechl o tom, jak David Beckham ve volném čase postavil z Lega model Tádž Mahalu. No a řekl jsem si, že bych to měl teda taky zkusit," vykládal Američan pro sikids.com.

A tady začal vztah, který ukázal, že Kaleta je ve volném čase skutečný hračička. Netrvalo dlouho a hokejista se do Lega zamiloval, brzy měl v domě celý pokoj zařízený touto populární hračkou. "Navíc se ukázalo, že je to i vynikající jako terapie pro mou ruku po operaci," těšilo Kaletu, jenž podobný lékařský zákrok musel absolvovat už čtyřikrát.

Jeho sbírka je skutečně imponující, sám je prý nejvíce pyšný právě na Tádž Mahal, který se skládá z 6 tisíc dílků. Pracoval na něm prý celé dva dny pouze s přestávkou na jídlo.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud