28. února 2016 • 09:52

Nadšený manažer Floridy: Hudler bude vůdce, Kindl má na víc

Autor: jab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na ve Východní konferenci devátou Philadelphii mají Panthers 21 zápasů před koncem základní části náskok jedenácti bodů. Luxus, který ale ještě neznamená jistotu play off. Na Floridě proto před koncem přestupového období rozehráli solidní mariáš. Žolíci? Jiří Hudler a Jakub Kindl.



Dvaatřicetiletému Hudlerovi , loňskému vítězi Lady Byng Trophy pro gentlemana NHL, letos vyprší čtyřletá smlouva na 16 milionů dolarů. Florida bude pro Hudlera třetím působištěm v NHL, na startu zámořské kariéry zářil v Detroitu, s kterým získal v roce 2008 Stanleyův pohár.

"Jsme nadšení, že můžeme Jiřího přivítat u Panthers. Je to velice šikovný a zkušený hráč. Očekáváme, že do našeho týmu přinese hlavně vůdcovství, charakter a ofenzivní schopnosti," řekl v rozhovoru pro klubový web generální manažer Floridy Dale Tallon.

V této sezoně si Hudler za Plameny připsal v 53 zápasech 35 bodů za 10 branek a 25 asistencí. V minulém ročníku zaznamenal svá maxima v NHL, když v 78 duelech nasbíral 76 bodů za 31 gólů a 45 přihrávek, což jej zařadilo na osmé místo v tabulce produktivity celé soutěže.

„Zvýšení produktivity našeho týmu, i to je důvod, proč jsme o Hudlera hodně stáli,“ řekl pro NHL.com Tallon.

Calgary za svého pátého nejproduktivnějšího hráče získalo od Floridy dvě volby v draftu.

Jiří Hudler už góly za Calgary střílet nebudeFoto Profimedia.cz

Chceme dát Kindlovi šanci

Tallon si pod svá křídla stáhl i zadáka Jakuba Kindla. 29letý obránce se nevešel mezi elitní obranáře Red Wings a v posledních týdnech hrál na farmě v Grand Rapids v AHL.

"Mám za to, že Jakub je obránce pro NHL," citoval Tallona server The Hockey News. "Chceme mu dát šanci, když hrál za Detroit, líbilo se mi, jakou práci odváděl při přesilových hrách. Myslím, že ještě neukázal vše ze svého umu," věří ve schopnosti 190 centimetrů vysokého beka GM Floridy.

"Oba tyto trejdy by nám měly dát možnost sestavit tři naprosto vyrovnané formace. Máme hodně zraněných, takže jsem rád, že jsme tyto hráče přivedli," uzavřel pro NHL.com Tallon.

Kindla získala Florida za výběr v šestém kole draftu v roce 2017. Detroit se snažil odchovance Šumperku vyměnit delší dobu či jej nabízel na listinu volných hráčů. Problémem byla výše jeho platu, která činí pro tuto sezonu 2,5 milionu dolarů a pro příští ročník ještě o 500 tisíc dolarů víc.

Jakub Kindl už další přesilové hry v Detroitu neodehrajeFoto Profimedia.cz

Podle deníku Detroit Free Press bude Detroit i nadále platit 15 procent Kindlova příjmu, ale pro klub je důležité, že ušetří v příští sezoně po jeho odchodu dva miliony dolarů v platovém stropu.

"Otevírá nám to možnosti v létě. Je to dobré pro Floridu i pro Detroit. Jakub potřeboval změnit prostředí. U nás se neprosadil nastálo do sestavy," řekl generální manažer Detroitu Ken Holland. V létě totiž potřebuje uzavřít s několika hráči nové kontrakty a mezi nimi je i český gólman Petr Mrázek.

Kindl v této sezoně v NHL nastoupil ve 25 zápasech a připsal si šest bodů za dvě trefy a čtyři asistence. Na farmě v Grand Rapids sehrál 10 utkání a zaznamenal tři góly a jednu přihrávku.

Kromě dvou českých hokejistů posílil tým okolo Jaromíra Jágra i pravý křídelník Teddy Purcell z Edmontonu. V utkání proti Minnesotě, které hraje Florida v noci z neděle na pondělí, ale ještě žádná z posil nenastoupí.

PŘESTUPOVÝ SPECIÁL Z NHL NALEZNETE ZDE>>>

Jiří Hudler gratuluje obránci Deryku Engellandovi k jeho první trefě v sezoně
Jiří Hudler gratuluje obránci Deryku Engellandovi k jeho první trefě v sezoně

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud