22. srpna 2016 • 12:00

NHL, nebo KHL? Sobotka je v Česku. Nevím, jak to dopadne, říká agent

Autor: mto, asu
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nový ročník KHL startuje už dnes a nebude v něm chybět i zhruba třicet českých hokejistů. Nad asi největší českou star se ale přesto vznáší otazník. Nikdo totiž pořádně neví, jestli Vladimír Sobotka odstartuje třetí ročník v barvách Omsku, nebo zda se vrátí do NHL, jak by si přál. Sága kolem svalnatého univerzála se táhne celé léto a zatím nekončí.



St.Louis Blues skončili v uplynulé sezoně na třetím místě v celé NHL, v play off se dostali mezi nejlepší čtyři a rozhodně nešlo o náhodu. Tým kolem střelce Vladimíra Tarasenka je výtečně sestaven a nic nenasvědčuje tomu, že by v nejbližší době hrozil výkonnostní úpadek.

Přesto generální manažer Doug Armstrong o českého brouska hodně stojí a stále zámořská média přesvědčuje o tom, že to bude on, kdo přetahovanou o Sobotku vyhraje. "S jeho agentem Petrem Svobodou jsem mluvil ve středu a znovu mi potvrdil, že Sobotka naskočí do sezony s Blues," řekl pro Post-Dispatch.

Jenže to už tady bylo a ne pouze jednou. Vlastně se to tak táhne celé léto. Sobotka podepsal s Omskem v roce 2014 tříletou smlouvu, ve které měl stanoveno, že po sezoně může odejít do NHL. Tam na něj čeká roční smlouva v hodnotě 2,725 milionu dolarů, kterou mu přiřkl před dvěma lety soud během arbitrážního řízení. Ale co se vlastně teď děje?

Ruské stránky Championat.com informují o tom, že devětadvacetiletý hráč bude zůstávat v KHL. Do přípravy vůbec nenaskočil, ale oficiální klubové stránky ho stále evidují na soupisce. Sobotkovo rozhodnutí vrátit se do zámoří by prý mohla ovlivnit trenérská změna v Avangardu, s předchozím koučem Eugenem Korouchovem si prý totiž český reprezentant moc nerozuměl.

Jenže na druhé straně je Armstrong a dokonce i trenér Ken Hitchcock, kteří jasně dali najevo, že s hráčem ve svých plánech počítají a v Blues, kde hráč odehrál čtyři sezony, je pro něj místo.

"Sobotka je teď v Česku a celá situace je v řešení. Ani já zatím nedokážu říct, jak to dopadne," řekl Sportu hráčův agent Pavel Maršoun.

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud