4. ledna 2013 • 16:20

Hokejová dvacítka skončila na MS pátá, Švýcarsko zdolala 4:3

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Čeští hokejisté do dvaceti let skončili na mistrovství světa v ruské Ufě pátí. V závěrečném zápase na šampionátu otočili nepříznivý vývoj a Švýcarsko nakonec porazili 4:3, když se trefili Jaškin, Hyka, Frk a Hertl, Hyka k tomu navíc přidal ještě dvě asistence.



V úvodu se český tým bránil při Hertlově vyloučení, ale oslabení zkrátil faul Martiho. V páté minutě šel pykat Berstchy, ale Švýcaři v oslabení udeřili. Do úniku ujel Sieber a překonal Bartošáka střelou do pravého horního rohu.

V polovině utkání se prokličkoval před Boltshausera Pavelka, ale nezamířil přesně. Na druhé straně měl šanci Guerra.

Český tým se radoval z vyrovnání po 102 vteřinách druhé části, kdy se při přesilovce trefil z mezikruží Jaškin. Při sérii trestů na obou stranách se pak skóre neměnilo, až ve 38. minutě skóroval opět Přerostův tým.

Po Hertlově vhazování se zapsal z levého kruhu mezi střelce Hyka. Po 77 vteřinách sice vyrovnal po přečíslení Andrighetto, ale Česku vrátil vedení hned za 14 sekund po objetí branky Frk.

V závěrečném dějství se Češi ubránili při vyloučení Jaškina, který krátce po návratu z trestné lavice mohl zvýšit. Povedlo se to až v 52. minutě, kdy při Guerraově trestu pojistil náskok Hertl.

Ten mohl po kombinaci z Jaškinem ještě zvýraznit rozdíl. Závěr zdramatizoval gólem 62 sekund před koncem při Musilově vyloučení a power play Andrighetto, ale těsný náskok český tým udržel.

Mistrovství světa hokejistů do 20 let v Ufě (Rusko):
O 5. místo:
ČR - Švýcarsko 4:3 (0:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 22. Jaškin (Šidlík, Hyka), 38. Hyka (Hertl), 39. Frk (Pavelka, Beránek), 52. Hertl (Hyka, Sedlák) - 5. Sieber, 39. Andrighetto (Martschini), 59. Andrighetto (Bertschy). Rozhodčí: Jablukov (Něm.), Levonen - Puolakka (oba Fin.), Sivov (Rus.). Vyloučení: 10:10. Využití: 2:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 1733.
Sestava ČR: Bartošák - Musil, Hrbas, Šidlík, Štencel, Jeník, Pavelka, Urbanec - Jaškin, Hertl, Hyka - Beran, Švihálek, Sedlák - Frk, Faksa, Beránek - Koblasa, Vrána, Němec - Tomeček. Trenér: Miroslav Přerost.

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji 2024 ONLINE

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud