27. prosince 2015 • 19:19

Tlak na hvězdu z NHL? Pro tým udělám všechno, slibuje Pastrňák

Autor: iSport.cz, pab
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

V týmu má spoustu kamarádů, navíc většina z nich má společný zážitek ze stříbrného šampionátu osmnáctiletých. I proto David Pastrňák kývl trenérovi Petrovi, že by rád reprezentoval na mistrovství světa dvacítek ve Finsku. Nakonec účast mladé hvězdy Bostonu klapla, zaměstnavatel ho pustil, aby se rozehrál po zranění. Devatenáctiletý útočník se tak rázem stal jednou z největších hvězd turnaje, do kterého by měl vstoupit pondělním zápasem proti Slovensku.



„Nějaký tlak tam je, ale ten je všude. Nijak se na to neupínám, klukům chci pomoct a pro tým udělám všechno,“ slíbil Pastrňák. „Je jedno, jestli dám sám za zápas gól, dva nebo vůbec nic. Hlavně, abychom byli úspěšní, na to se soustředím nejvíc,“ dodala česká kometa minulé sezony NHL.

Na šampionátu dvacetiletých bude hrát už potřetí. „Je to pro mě čest, jsem rád, že mám další příležitost. Vždycky je příjemné, když můžete obléct dres národního týmu,“ uvedl Pastrňák, který by měl hrát už v pondělí proti Slovensku.

Pastrňák na základce chyběl 360 hodin, ale počítat umí skvěle
Video se připravuje ...

Do zápasu půjde bez jediného tréninku s týmem, ale toho se nebojí. „Většinu kluků znám už z osmnáctky, v tom nebude žádný problém. Od šestnáctky jsme byli spolu, potkávali se nebo později hráli proti sobě. Bude to zajímavé, ale vím jistě, že do toho půjdeme s tím, že chceme vyhrát,“ měl jasno.

Hodně prý udělá i skvělá parta, kterou mladí hokejisté tvoří. „S osmnáctkami jsme získali stříbro, na to se nedá zapomenout. Byl to skvělý zážitek a doufám, že něco takového můžeme zopakovat. Na tu partu se moc těším, kolektiv je výborný, jsem zvědavý, jak to dopadne,“ hlásil nadšeně Pastrňák.

Ten se teprve nedávno zotavil ze zranění, odehrát zatím zvládl jen dva zápasy na farmě. „Nehrál jsem poměrně dlouho, navíc na šampionátu to je úplně jiný hokej. První třetinu si budu muset okoukat, co a jak. Přijel jsem pomoct klukům a na mně záleží, jakým způsobem se mi to povede,“ dodala hvězdná posila českého týmu. 

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud