Pavel Bárta
28. prosince 2015 • 09:15

Odveta mladíků se Slováky: S Pastrňákem, ale bez Zachy i Rašnera

Autor: Pavel Bárta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

ČESKO – SLOVENSKO ONLINE 13.00 | PŘÍMO Z FINSKA | Čeští hokejisté do dvaceti let dnes na mistrovství světa ve Finsku sehrají důležitý duel se Slovenskem. Vedle odvety za poslední vyřazení ve čtvrtfinále půjde hlavně o body nutné dalšímu postupu do play off a taky vytvoření co nejlepší výchozí pozice na čtvrtfinále. „Vítězství potřebujeme bez ohledu na soupeře. Jsou to přece jen bronzoví medailisté, ale výzva by pro nás měla být zřejmá,“ vyslal jasný vzkaz kouč Jakub Petr. Ten bude mít k dispozici posilu z NHL v podobě Davida Pastrňáka, který se k týmu připojil už v neděli večer a v pondělí ráno byl oficiálně zapsán na soupisku.



Zápas Slovensko - Česko sledujte od 13 hodin ONLINE ZDE »

Pastrňákův přílet je skvělou zprávou pro celý turnaj a především pro český tým. „Všichni vědí, že to je hráč, který snese velký ice time. Kromě herní stránky je hodně důležitá i jeho přítomnost v kabině. Z Bostonu poslal dopředu vzkaz, který jsme pustili na poradě před utkáním s Ruskem. Je to kluk se smyslem pro humor, takže to trošku zlehčil,“ líčil trenér Petr.

„Na druhou stranu by to neměla být one man show jen o Davidu Pastrňákovi. Sedm týdnů nehrál, naskočil do tréninku. Něco podobného však zažil před dvěma lety na osmnáctkách, kdy přišel po šestitýdenní pauze a herně to nebylo úplně vždycky ideální,“ připomněl turnaj, v němž Češi nakonec získali stříbrné medaile.

Pastrňák nastoupí na šampionátu do 20 let potřetí. Patří k devíti hráčům, kteří před rokem v Montrealu zažili bolestné vyřazení ve čtvrtfinále právě se Slováky. „Asi se budou prezentovat podobnou hrou jako před rokem, bude se to podobat tomu, co jsme předvedli my s Ruskem. My se musíme víc tlačit do brány, zjednodušit koncovku,“ mínil kouč Petr.

Zacha ani Rašner hrát nebudou

Jeho vzkaz do kabiny byl jasný: „Chceme se odrazit od nešťastného loňského čtvrtfinále.“ Chytat bude opět Vítek Vaněček, v obraně nastoupí minimálně šest beků, včetně Jakuba Zbořila vyloučeného v úvodní partii s Ruskem (1:2 po nájezdech) do konce utkání.

Naopak chybět budou oba zranění ze sobotního duelu, útočník Pavel Zacha i obránce Alex Rašner. "Jejich zdravotní stav se zlepšil, ale dnes hrát nebudou, nechceme zbytečně riskovat," uvedl manažer týmu Milan Hnilička.

„Už ze Sarnie jsem měl trochu načatý přitahovač,“ řekl Zacha. „Při zápase jsem si nohu přisedl a natáhl si to víc. Odstoupil jsem, aby se to ještě nezhoršilo. Mrzí mě to, budu se snažit, abych mohl do zápasu skočit, uvidíme, jak se budu cítit,“ popisoval svoje potíže Zacha, nakonec ho tedy vedení nechá radši odpočívat.

V prvním útoku vedle Špačka se Smejkalem by ho tak mohl rovnou nahradit David Pastrňák. Při absenci Rašnera si český tým bude muset vystačit jen se šesti obránci.

Někdo se nám musí zbláznit, říká Slovák Bokroš

Povinnost splnili, porazili Bělorusy 4:2. Dnes vyrukují Slováci na český tým, který před rokem vyřadili ve čtvrtfinále a odrazili se k zisku bronzových medailí. „Budeme se snažit získat minimálně bod, který by nám definitivně zabezpečil postup,“ řekl trenér Ernest Bokroš, jenž vede slovenskou dvacítku na pátém šampionátu po sobě. Za favorita považuje český tým.

„Je velmi dobře poskládaný, ale my budeme mít čistou hlavu a lehčí nohy. Kdybychom měli větší sílu, dalo by se vymýšlet, ale kvalita na straně České republiky se ještě víc projeví příchodem Pastrňáka. Ale jak se říká, hraje se na ledě, od stavu 0:0. Potřebujeme, aby se nám zbláznil nějaký hráč. Něco takového by nám pomohlo.“

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Play off
Články odjinud


Články odjinud