Květoslav Šimek
28. dubna 2015 • 10:50

Toužím po úspěchu, hlásí Gáborík. Vůjtek povolal i Ružičku z Třince

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanonýr Marián Gáborík se dnes připojí ke slovenskému týmu na srazu v Bratislavě. Útočník Los Angeles Kings si vůbec poprvé zahraje pod vedením trenéra Vladimíra Vůjtka, naposledy reprezentoval na mistrovství světa 2011 v Bratislavě. „Turnaj v sousedním Česku je pro mě výzvou,“ řekl Gáborík po příletu reportérům deníku Nový Čas. „I když je tělo po sezoně v zámoří unavené, jdu hrát a nechám na ledě všechno. Toužím po úspěchu!“



Slovenští hokejisté vyrazí do Ostravy, kde je čekají zápasy ve skupině, ve čtvrtek. Trenér Vladimír Vůjtek finalizuje sestavu. Vrásky mu dělá zranění jednoho z lídrů Ladislava Nagyho, který nedohrál páteční zápas v Rize. I proto dodatečně povolal třineckého útočníka Štefana Ružičku. Z týmu po závěrečné přípravě naopak vypadli obránce Ivan Švarný a útočníci Rastislav Dej, Radoslav Tybor a Ján Sýkora.

„Budeme čekat, jak se vyvine Ladislavův zdravotní stav,“ říkal trenér Vůjtek pro hokej.sk. „Ružička byl v zápasovém vytížení, v třineckém týmu patřil k nejlepším.“ Z Třince povolal Vůjtek i útočníka Vladimíra Draveckého.

Ružička má zkušenosti z šampionátů 2009 a 2011, ovšem do slovenské reprezentace se vrací po třech letech. „Jsem velmi šťastný, že se mi trenéři ozvali, vždy jsem rád reprezentoval a těším se, že slovenský dres obleču znova.“

Trenér Vůjtek pochopitelně sleduje i situaci v zámoří. Oželet musí zraněného Zdena Cháru, mimo hru je i Marián Hossa, který jde s Chicagem ve Stanley Cupu dál. V úvahu připadá brankář Jaroslav Halák z Islanders. Trenér čeká na konečný výsledek série Detroitu (Tatar, Jurčo) s Tampou Bay. Ve hře jsou i obránce Martin Marinčin a útočník Marek Hrivík z AHL.

Kapitánem slovenského výběru bude Tomáš Kopecký. Asistenty Dominik Graňák a Milan Bartovič.

AKTUÁLNÍ KÁDR SLOVENSKA

Brankáři: Ján Laco (Barys Astana), Július Hudáček (Örebro), Branislav Konrád (Trenčín)

Obránci: Andrej Meszároš (Buffalo), Dominik Graňák (Fribourg Gottéron), Marek Ďaloga a Juraj Mikuš (Sparta), Michal Sersen a Ivan Baranka (Slovan Bratislava), Milan Jurčina (Dinamo Riga), Christián Jaroš (Lulea), Adam Jánošík (Košice)

Útočníci: Marián Gáborík (Los Angeles), Tomáš Kopecký (Florida), Richard Pánik (Toronto), Marko Daňo (Columbus), Ladislav Nagy, Milan Bartovič a Libor Hudáček (Slovan Bratislava), Tomáš Surový (Banská Bystrica), Mário Bližňák (Plzeň), Martin Réway (Sparta), Marek Viedenský (Hämmeenlinna), Michel Miklík a Marcel Haščák (Chabarovsk), Patrik Lušňák (Junosť Minsk), Vladimír Dravecký a Štefan Ružička (Třinec).

Vstoupit do diskuse
0

Mistrovství světa v hokeji ONLINE

Program Nominace Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud