22. března 2016 • 16:59

Vůjtek už shání posily z NHL. Na MS slíbili přijet Pavelec či Hanzal

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Necelých sedm týdnů před začátkem mistrovství světa v Rusku se trenérům české hokejové reprezentace rýsují možné posily z NHL. Kouči Vladimíru Vůjtkovi už přislíbili účast brankář Ondřej Pavelec z Winnipegu, obránci Jakub Nakládal z Calgary, Michal Jordán z Caroliny či útočníci Martin Hanzal s Jiřím Sekáčem z Arizony.



Základní část zámořské soutěže skončí v neděli 10. dubna a další čeští hokejisté se svými kluby bojují na hraně play off. "S hráči, kteří jsou mimo hru, jsme se snažili spojit. Někteří nám nezvedají telefony, přeci jen to není v Americe zvykem během soutěže. V podstatě všichni, s kterými jsme mluvili, nám ale přislíbili účast," řekl dnes Vůjtek novinářům.

Někteří hráči z NHL si ale podle zkušeného kouče budou muset ještě o start na šampionátu říci výkony v přípravě. "Někteří jsou samozřejmě jistí a někteří se musí o místo poprat. Třeba Sekáč moc dneska nehraje a je otázka, jak bude vypadat jeho forma. Chceme ho vidět. Je ještě pět zápasů (po skončení základní části NHL) a chtěli bychom, aby tady ti hráči z NHL na tři byli," prohlásil Vůjtek.

Kvůli zranění padla před měsícem možnost nominovat na světový šampionát útočníka Andreje Nestrašila z Caroliny, nyní skončila sezona předčasně s pochroumaným kolenem pro Radima Vrbatu z Vancouveru. Na marodce je také zadák Calgary Ladislav Šmíd . Naopak do hry se nedávno vrátil po zranění útočník Milan Michálek z Toronta.

Vůjtkek o posilách pro MS: Někteří nám ještě nezvedají telefon
Video se připravuje ...

Kouč národního týmu ještě obvolá několik posil z NHL

Vůjtek se ještě chystá kontaktovat beka Zbyňka Michálka z Arizony a útočníka Michaela Frolíka z Calgary. "Frolík mi ještě nezvedl telefon. Ještě je hodně zápasů a asi se nechce rozptylovat. Mám ale od něho příslib z minula, že by přijel," prohlásil Vůjtek. Rovněž dosud nezastihl Zbyňka Michálka. Oslovit se také chystá v tomto týdnu centra Tomáše Plekance z Montrealu, jehož účast v play off ztrácí reálné obrysy.

S Pavelcem , který nechybí v nominaci budoucího trenéra národního týmu a současného asistenta Josefa Jandače na Světový pohár, ještě Vůjtek jeho případnou roli neřešil. "Jsme domluvení jen na tom, jestli je ochotný přijet, nebo ne," uvedl Vůjtek. Další dva brankáři z NHL - Petr Mrázek z Detroitu a Michal Neuvirth z Philadelphie - jsou se svými týmy na hraně účasti v play off.

"Čekáme, jak se vyvine situace dál. U Philadelphie a Detroitu visí otazník a musíme ještě ty tři týdny počkat. Ondra taky neví, jestli budou Mrázek a Neuvirth volní. Taky čeká, jak se to vyvine," připojil Vůjtek, že je předčasné brankářskou otázku detailněji řešit.

Z Evropy si po omluvence Alexandera Saláka z Novosibirsku chce nechat v kádru co nejdéle celou čtveřici gólmanů. Aktuálně jsou v týmu Jakub Kovář z Jekatěrinburgu, Pavel Francouz z Čeljabinsku, Jakub Sedláček z Rigy a příští týden se připojí Dominik Furch z Omsku.

"Necháme si je tady, protože nevíme, jak se vyvine NHL. Neuvirth je teď zraněný, uvidíme, jak to tam všechno dopadne. Raději tu budeme mít všechny čtyři, abychom je potom nehonili někde z dovolené," řekl Vůjtek. Teoreticky by mohlo pro národní tým být volné celé trio z NHL, které je i v kádru pro Světový pohár.

Zaťovič a Kundrátek na srazu: Každý chce být na světovém poháru
Video se připravuje ...

Útočník Petr Koukal přichází k zimnímu stadionu ve Velkých Popovicích
Útočník Petr Koukal přichází k zimnímu stadionu ve Velkých Popovicích

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud