Pavel Ryšavý
30. dubna 2017 • 23:04

Jandač: Čekám na Krejčího. Proč na MS nevzal Kindla s Kašparem?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Řez proveden, širší kádr, který odcestuje na mistrovství světa do Paříže, je hotov. Trenér národního týmu Josef Jandač s sebou bere tři brankáře, devět obránců a patnáct útočníků. Do nominace se nevešli Jakub Kindl nebo Lukáš Kašpar. „Bylo to hrozně těžké rozhodování, všichni kluci si vedli velmi dobře, nikdo nás nezklamal, spíš naopak,“ poznamenal trenér.



Ve výběru dál zůstávají Libor Šulák, Jakub Lev, Petr Holík, Tomáš Hyka nebo Robin Hanzl. Dál se k týmu připojí ještě Tomáš Plekanec s Davidem Pastrňákem. Ve hře je ještě příjezd dalšího útočníka Bostonu Davida Krejčího.

„Měl zranění z play off, řekl mi, že má chuť přijet a nechce končit, a ten zdravotní problém není úplně vážný, jen potřebuje nějaký čas, aby se dalo koleno dohromady. Jsme spolu v kontaktu, je to pořád otevřené,“ prozradil generální manažer Martin Ručinský.

Pokud by dorazil i Krejčí, ve Francii by Jandač měl 28 hráčů, do akce jich ale bude moci poslat jenom 22 a tři brankáře. „Chtěli jsme mít zástupnost na postech, proto s sebou bereme takhle široký kádr. Mrzí nás, že pro některé hráče to skončilo, ale hodně kluků nás příjemně překvapilo,“ uvedl Jandač.

Jandač nominoval na MS: Nevešli se Kindl ani Kašpar
Video se připravuje ...

Proč vypadli ostřílení Jakub Kindl s Lukášem Kašparem? „Oba jsou to kluci, kteří mají nějaké zkušenosti. Bylo to opravdu hodně složité rozhodování. U Kuby hrálo hlavní roli to, že se nám nevešel do šesti obránců. Lukáš se nám nevešel do dvanácti útočníků a nechtěli jsme ho do Francie tahat s tím, že by byl někde na čekací listině,“ vysvětlil svůj plán Jandač.

K prvnímu zápasu proti Kanadě, který se hraje 5. května, zapíše dva brankáře, šest, případně sedm obránců a dvanáct útočníků. „Gólmanskou jedničku určovat dopředu nebudeme. Zátěž rozdělíme mezi dvojici Petr Mrázek, Pavel Francouz. Dominik Furch si počká,“ dodal kouč národního týmu.

Nominace české reprezentace na MS v Německu a Francii

Brankáři: Petr Mrázek (Detroit, NHL), Dominik Furch (Omsk, KHL), Pavel Francouz (Čeljabinsk, KHL).

Obránci: Radko Gudas (Philadelhia, NHL), Michal Kempný (Chicago, NHL), Jan Kolář (Chabarovsk, KHL), Jakub Jeřábek (Podolsk, KHL), Tomáš Kundrátek (Slovan Bratislava, KHL), Radim Šimek (Bílí Tygři Liberec), Jakub Krejčík (HC Kometa Brno), Libor Šulák (Orli Znojmo), Jan Rutta (Chomutov).

Útočníci: Jakub Voráček (Philadelphia, NHL), Tomáš Plekanec (Montreal, NHL), David Pastrňák (Boston, NHL), Jan Kovář (Magnitogorsk, KHL), Tomáš Zohorna (Chabarovsk, KHL), Lukáš Radil (Spartak Moskva), Roman Horák (Podolsk, KHL), Roman Červenka, Michal Birner (oba Fribourg, Švýcarsko), Michal Řepík, Petr Vrána (oba HC Sparta Praha), Robin Hanzl (HC VERVA Litvínov), Jakub Lev (Škoda Plzeň), Petr Holík (PSG Zlín), Tomáš Hyka (BK Mladá Boleslav).

Kovář po prohře s Rusy: I tak turnaj hodnotíme kladně, zápas proti Mozjakinovi byl speciální
Video se připravuje ...

Trenéři udělali v závěrečném zápase českobudějovického turnaje několik změn v sestavě a nechali odpočívat hráče, kteří měli nominaci na MS jistou
Trenéři udělali v závěrečném zápase českobudějovického turnaje několik změn v sestavě a nechali odpočívat hráče, kteří měli nominaci na MS jistou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud