18. prosince 2012 • 13:53

Známkování hokejistů: mezi hráči z NHL nejvíc propadnul Kindl

Autor: zej, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

VYSVĚDČENÍ HRÁČŮ Z NHL | Nemá cenu hledat jiná slova. Propadák, výbuch, debakl. Český hokej po triumfu na turnaji Karjala padl na zem. Tvrdě. Moskevský turnaj bude ještě dlouho rezonovat jako výsledková ostuda. Poslední místo. Tři porážky. Mužstvo nezachránila ani enkláva hvězd z NHL. Jak si osmička vybraných vedla? Podívejte se na hodnocení deníku Sport. Deset bodů bylo nejvíce, jeden nejméně.



ALEŠ HEMSKÝ, útočník (Pardubice/Edmonton)
Body: 1 (1+0)
Střely: 6
Plus/minus: -5
Známka Sportu: 4

Nejlepší český útočník, dokázal se prodírat do šancí, především do dvou vyložených v zápase s Rusy. A sám uznal, že pokud by je proměnil, vývoj mohl být jiný... Někdy zbytečně přihrával a kličkoval. Chyběl mu větší důraz před brankou.


ROMAN POLÁK, obránce (Vítkovice/St.Louis)
Body: 0
Střely: 6
Plus/minus: - 5
Známka Sportu: 4

Podle kouče Hadamczika nejlepší český obránce. I když si připsal dost minusových bodů, tak dokázal přitvrdit, u mantinelů byl nekompromisní. Na ledě nezmatkoval a nechyboval jako ostatní. Dokázal i dobře rozehrát.


MICHAEL FROLÍK, útočník (Chomutov/Chicago)
Body: 1 (0+1)
Střely: 9
Plus/minus: -3
Známka Sportu: 4

Dostával velký prostor, snažil se. Ale stejně jako u ostatních hráčů to byla marná a jalová snaha... Zahrál si i v početních výhodách, držel se v elitních formacích. Bod si připsal pouze v úvodním utkání s Finskem. Několik šancí zhatil.


JAKUB VORÁČEK, útočník (Lev/Philadelphia)
Body 0
Střely: 1
Plus/minus: -4
Známka Sportu: 3

Turnaj ho nezastihl v dobré formě. Částečně to bylo způsobené i zraněním kolena, po němž nebyl ještě úplně fit. A bylo to znát, rychlostně oproti svému hokejovému standardu strádal. Přitom právě na rychlosti má založený svůj hokej.


Aleš Hemský hledá cestu k finské brance
Aleš Hemský hledá cestu k finské brance

ONDŘEJ PAVELEC, brankář (Lahti/Winnipeg)
Zápasy: 1 (odchytal pouze 28 minut)
Inkasované góly: 4
Úspěšnost zásahů: 75 %
Známka Sportu: 3

Odchytal pouze část zápasu s Ruskem, a i když se snažil, kanonádu sborné nezastavil. Kouč Hadamczik ho poté stáhnul ze hry. Do akce už se nedostal, ale trenér dopředu avizoval, že bude chytat jenom jeden zápas.


DAVID KREJČÍ, útočník (Pardubice/Boston)
Body: 0
Střely: 9
Plus/minus: -5
Známka Sportu: 3

Spolu s Hemským byli vidět, celkem na turnaji vypálil devětkrát. Ale co z toho, když mu v kolonce získaných bodů svítí nula? Ani on nedokázal vyzrát na obranu soupeře, scházela mu větší zarputilost. Navíc nasbíral pět minusových bodů...


TOMÁŠ PLEKANEC, útočník (Kladno/Montreal)
Body: 2 (0+2)
Střely: 7
Plus/minus: -2
Známka Sportu: 3

Ani on si do reprezentace nevzal zářivou formu, chyběla mu ta lehkost jako v úvodu sezonu. Ale jako kapitán bojoval, snažil se, nic nevzdal. Jakožto jediný český hráč získal více než jeden bod, ale i tak je to na hráče jeho kalibru málo.


JAKUB KINDL, obránce (Pardubice/Detroit)
Body: 0
Střely: 3
Plus/minus: -3
Známka Sportu: 2

Tenhle turnaj se mu příliš nepovedl. Vyráběl individuální chyby, po jeho zaváhání Finové ve vlastním oslabení vstřelili klíčový gól. A byl to moment, který rozhodl o severském triumfu, který české sebevědomí seslal k zemi. Karjala mu vyšla mnohonásobně lépe.

Vstoupit do diskuse
0

MS hokej 2024 ONLINE - Mistrovství světa v ledním hokeji

Program Vstupenky Sestřihy z MS Výsledky MS v hokeji 2023 MS hokej U20

Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 se vrací do Česka. Od 10. do 26. května 2024 bude hostit MS v hokeji Praha a Ostrava. Česká hokejová reprezentace odehraje všechny zápasy v Praze, ve skupině B se postupně utká s Finskem, Norskem, Švýcarskem, Dánskem, Rakouskem, Velkou Británií a Kanadou.

Hokej dnes * Spengler Cup * MS v hokeji žen

Aktuální zápasy
Články odjinud