16. března 2010 • 20:21

Boje o udržení: Kladno deklasovalo Vary

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hokejisté Kladna porazili ve 4. kole skupiny o udržení v extralize Karlovy Vary vysoko 5:1 a posunuli se z posledního místa o skóre právě před mistrovskou Energii a o bod před Mladou Boleslav. Karlovy Vary prohrály i čtvrtý zápas v bojích o únik baráži a získaly v nich jediný bod.



Kouč Josef Paleček, který se vrátil na lavičku Západočechů po svém odvolání na začátku listopadu místo Pavla Hynka po týden staré domácí porážce s Kladnem 1:2, tak i po třech duelech marně čeká na první výhru.

Kladno před zraky hvězdy Omsku Jaromíra Jágra, který se vrátil z Ruska po vyřazení od Nižněkamsku ve třech zápasech prvního kola play off KHL, hrálo hned na úvod dvakrát za sebou v oslabení při trestech Kaberleho a Patery.

Domácí se sice ubránili, když největší šanci zlikvidoval Cikánek při Hřebejkově dorážce, ale deset sekund po návratu kladenského kapitána na led otevřel Pech skóre dorážkou do odkryté branky.

Středočeši ale čekali na vyrovnání jen dvě minuty. Při Balázsově vyloučení předložil puk zpoza branky Diviš Paterovi, jenž nekrytý překonal Mensatora.

Ve 12. minutě mohl hosty opět dostat do vedení Balázs, ale Cikánek byl proti. Naopak obrat skóre slavili v oslabení Kladenští, když Patera využil chybu v karlovarské defenzívě, vychutnal si i Mensatora a 61 vteřin před pauzou upravil na 2:1.

V druhé třetině Kladno definitivně rozhodlo o své dnešní výhře. V 27. minutě ještě Martin Procházka ještě po Frolíkově přihrávce v dobré pozici nezpracoval puk, ale v 32. minutě se úřadující mistr sesypal.

Nejdříve zakončil při přečíslení dvou na jednoho kombinaci s Kallou Bílek a hned za 16 vteřin se natlačil před Mensatora Stieler a zvýšil na 4:1. Navíc v 38. minutě využil i druhou přesilovku Kladna v utkání Eberle.

V závěrečné třetině se duel už dohrával bez šancí. Západočeši nic nevytěžili při Tomanově vyloučení. Kladno si pozornou obranou hlídalo bezpečný náskok.

V 55. minutě jej mohl ještě při Noskově trestu navýšit Stieler, ale Mensator ukryl kotouč v lapačce. Závěr utkání si domácí vychutnávali za skandovaného potlesku.

4. kolo hokejové extraligy, skupina o udržení:

HC Geus Okna Kladno - HC Energie Karlovy Vary 5:1
(2:1, 3:0, 0:0)

Branky a nahrávky:
7. Patera (Diviš, F. Kaberle), 19. Patera, 32. Bílek (Kalla), 32. Stieler (Bělohlav, Šmach), 38. Eberle (Patera) - 5. Pech (Cyganov, Košťál). Rozhodčí: Svoboda, Turčan - Pavlovič, Rozlílek. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 2250.

Kladno: Cikánek - Kameš, F. Kaberle, Toman, J. Mrázek, Trončinský, Šmach, L. Procházka, J. Dlouhý - Eberle, Patera, Diviš - Valský, Kalla, Bílek - Bělohlav, Stieler, Kuchler - Frolík, Gengel, M. Procházka. Trenéři: Vejvoda a P. Kasík.
Karlovy Vary: Mensator - Němec, Parýzek, Nosek, Čutta, Dobroň, Loginov, Mucha, Prošek - Kumstát, Skuhravý, Hřebejk - Dej, Melenovský, Skladaný - Cyganov, Pech, Košťál - Balázs, Čachotský, Hluchý. Trenéři: Paleček, Baďouček, Řezníček a Kněžický.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud