Květoslav Šimek
3. prosince 2013 • 21:30

Dejte mi RÁKOSku! Soupeř se s ním nechtěl rvát, Výtiska chytl rapl

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál ŽIVĚ s fanoušky: Žluté ohrožení? Priske teď už nikoho šetřit nebude
SESTŘIH: Vegas - Dallas 2:0. Hertl a spol. odvrátili vyřazení. Dva góly i top zákroky
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Moc nechybělo a připsal si hattrick Gordieho Howea. Gól, asistence a rvačka. Liberecký obránce Jan Výtisk v Třinci přihrál na první gól, vstřelil branku na konečných 4:1 pro Liberec a sápal se na třineckého Daniela Rákose. Ten jej vytočil takřka k nepříčetnosti, běsnícího Výtiska musel uklidňovat i kapitán Petr Nedvěd.



MATCH OVERVIEW LEGACY
3. 12. • 17:00
HC Oceláři Třinec
HC Oceláři Třinec
1:4
ONLINE
3. prosince
17:00
Bílí Tygři Liberec
Bílí Tygři Liberec
Góly

Domácí: 12:29. Peterek

Hosté: 01:07. Bartek, 23:10. Nedvěd, 25:49. Nedvěd, 45:25. Výtisk

Sestavy

Domácí: Hamerlík (Hrubec) – Galvas, Hrabal, Linhart, Roupec, Kania, Krejčí, Foltýn, Lojek – Varaďa, Bonk (C), Martin Růžička – Adamský, Polanský, Orsava – Rákos, Peterek, Květoň – Rufer, Zagrapan, Marek Růžička. Trenér: Jiří Kalous.

Hosté: Schwarz (Melicherčík) – Derner, Hunkes, Voráček, Výtisk, Kolmann, Čakajík, Vitásek, Šimek – Dušek, Nedvěd (C), Urban – Víšek, Bulík, Bartek – Bulíř, Pospíšil, Vlach – Zacha, Valský. Trenér: Pavel Hynek.

Rozhodčí

Mikula, Polák – Gebauer, Lederer

Stadion

Werk Arena, Třinec (kapacita: 5200 míst)

Návštěva

2849 diváků

Duel 27. kola hokejové extraligy mezi Třincem a Libercem byl hodně emotivní. Divočinu nastartoval už ve 38. minutě třinecký Václav Varaďa.

V oslabení ujížděl společně s Martinem Růžičkou na jednoho obránce, vystřelil a srazil se s brankářem Markem Schwarzem. Ten jej zalehl a Varaďa mu pak ostrou ránou doslova sestřelil masku z hlavy.

Sudí hned krotili emoce, každý z kohoutů dostal po dvou minutách. Schwarz za držení, Varaďa za hrubost.

Varaďa vystartoval na Schwarze, pěstí mu sejmul helmu
Video se připravuje ...

Stál tam jak děcko, zuřil Výtisk

Roztržka ze 47. minuty už v takovém klidu neskončila. Hlavní roli v ní sehráli Jan Výtisk a Daniel Rákos. „Po odpískání dohrál našeho hráče, tak jsem jej chytnul,“ líčí ze svého pohledu Výtisk.

„Furt se chtěl pošťuchovat, ale jak měl jít narovno a vyzval jsem jej, ať se jde pobít, tak se otočil a stál tam jak děcko. A radši odjel. To mě vytočilo! Když už provokuje, tak se musí postavit soupeři čelem a jít do toho.“

Rákos se s ním nechtěl rvát, Výtisk šílel! Odvléct ho musel Nedvěd
Video se připravuje ...

Daniel Rákos připouští, že hráče dohrál po odpískání. „Puk byl nahozený ze středního pásma, snažil jsem se jej dojet a dohrál jsem soupeře po odpískání,“ říkal Rákos. „Nečekal jsem, že bude zakázané uvolnění a byl jsem v pohybu. Pak se to strhlo...“

Výtisk se chtěl bít, Rákos ne. „Já nemám takové parametry,“ pokrčil Rákos rameny. „A úplně mi nepřišlo, že by do toho chtěl jít. Přišlo mi, že se začal nejvíc vztekat, až bylo po všem.“

Když provokuje, musí se k tomu postavit čelem

Liberecký obránce, který v Třinci svého času také hrával, připouští, že v něm bouchly saze. I na trestné se přes časoměřiče sápal k Rákosovi. Musel jej uklidňovat i Petr Nedvěd.

„Nestává se mi to často, bohužel jsem měl zatmění a blikanec. Nešlo to zastavit. Když už provokuje, tak se musí postavit soupeři čelem a jít do toho,“ trval si na svém Výtisk.

Chvíli to vypadalo, že se porve i s lidmi kolem časomíry. „To ne, to jsem zase věděl, co dělám. Ale nějak trošku jsem vytekl víc.“ Výtisk na rovinu říká, že na trestné už ho Rákos ničím neprovokoval. „Ne, tam neprovokoval. Vytočilo mě to, co se stalo na ledě.“

Rákos se brání, že žádným provokatérem není. Pravdou je, že od mistrovské sezony s Pardubicemi, kdy s ním měli v play off velké problémy Viktor Ujčík, Jiří Burger nebo Jiří Vašíček, neměl žádný exces. V Třinci se věnuje hře. I situace, po které Výtisk vypěnil, nevypadala zase tak dramaticky.

„Já nejsem žádný provokatér, to je vytvořené médii,“ brání se Rákos. „Já se tak necítím, ani se tak v kabině nechovám. Kolik hráčů takhle dohraje souboj po odpískání? A nemusí to pak vysvětlovat? Co se z toho pak stane, to už neovlivním. Opravdu nevím, co na to víc říct.“

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud