1. února 2014 • 16:50

Bartek dostal za loket Hanzlíkovi tři zápasy STOP! Chlapec odletěl, brání se

Autor: hp, ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: West Ham - Liverpool 2:2. Další ztráta „Reds“, hráli oba Češi
PRVNÍ DOJEM: Že Třinec nemá nohy? Omyl. Pardubice tíhu neunesly
VŠECHNA VIDEA ZDE

EXKLUZIVNÍ VIDEO | Pořádně naštvaný teď musí být liberecký hokejista Martin Bartek. Ten dostal v pátečním extraligovém duelu s Kometou (0:3) za faul na Jana Hanzlíka trest ve hře, v sobotu mu pak disciplinární komise nadělila navíc stopku na tři zápasy.



"Pokrýval jsem si puk a viděl jsem, že Hanzlík mě jde dohrát. Zapřel jsem se, chlapec odletěl, dostal jsem trest do konce zápasu a příští utkání nemůžu hrát. Můj názor je takový, že to nebyl faul na pět minut plus do konce. Nevybíjel jsem nikomu hokejkou zuby...," nechápal Martin Bartek už po zápase rozhodnutí sudích.

"Hráč vedl zákrok ve snaze pokrýt si kotouč, přičemž však cíleným úderem lokte způsobil protihráči krvavé zranění v obličeji," má ale jasno předseda disciplinární komise Karel Holý.

Brněnský Hanzlík přišel po ošklivém úderu loktem o zuby, ale hrál dál
Video se připravuje ...

Za trest ve hře má hráč automaticky stop na příští zápas. Poté bude v Bartkově případě následovat disciplinární zastavení činnosti na další dvě utkání. Liberec ho tak bude postrádat i v prvním kole po olympijské pauze 25. února proti Pardubicím.

Hanzlík, který se po zásahu dlouho sbíral z ledu, ale pak se po jednom střídání vrátil do hry, si vysloužil nenávistné reakce libereckého publika i ironickou poznámku domácího kouče Pavla Hynka.

"Spíše mě zarazilo, že hráč tam leží, kope nohama do ledu, běží tam náš doktor, helikoptéra skoro přilétá, na JIPU připravení, ani ho nechtějí vézt do Liberce, ale do Prahy, protože to byl těžký případ, a on za minutu hraje přesilovku! Zaplať pánbůh za to, že se nestal žádný smrtelný úraz," podotkl Hynek.

„Z mého pohledu mu tam dal loket a má vyražený zub, krev jste tam viděli,“ okomentoval inkriminovaný moment asistent brněnského kouče Martin Pešout.

Trončinský nesmí hrát dva zápasy

Disciplinární komise potrestala také Marka Trončinského z Třince, který má stop na dva zápasy za zranění chomutovského Marise Jasse.

Trončinský byl v Chomutově vyloučen na pět minut a do konce utkání za napadení. Jasse zasáhl ramenem do hlavy a způsobil mu zranění.

Liberecký Jaroslav Vlach byl v utkání s Brnem vyloučen za nafilmovaný pád. Disciplinární komise mu udělila pokutu deset procent ze základního měsíčního platu.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud