10. dubna 2014 • 12:12

Sparta před Kometou prosí fanoušky: Zkuste to bez vulgarit!

Autor: lah
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vyslechnou si toho o sobě hodně. Stačí přes hlavu přetáhnout sparťanský dres a už můžete počítat s urážkami nejhrubšího zrna. Teď sami Pražané apelují před pátým semifinále s Kometou na své fanoušky, aby se nesnížili k podobnému stylu „podpory“. Ve své hokejové aréně chtějí bouři bez nadávek.



Série s Kometou je řádně vyhrocená. A to jak mezi mantinely, tak v hledišti. Oba tábory cítí střídavě křivdu a vztek, především Moravané se tím pak nijak netají a přes média se nebojí své pocity sdělit do světa.

Klidu jejich příznivců to poměrně logicky nepřidá. Získávají pocit, že válčí proti všem a jedinou jejich zbraní je vlastní hlas. Místo podpory vlastních hochů se ovšem dost často věnují k ponižování soupeřů.

„Bouřlivé prostředí je pro hokej skvělou kulisou a je vítáno. Ovšem pokud chceme, aby na hokej chodily rodiny s dětmi a náš extraligový produkt měl respekt napříč českou společností, nesmíme z play off udělal souboj primitivních vášní a davových vulgarit celých stadionů,“ varoval Petr Bříza, šéf rudého „S“.

Fandí všichni. Zdraví i nemocní... Fanoušci Komety ale hnali své miláčky proti Spartě za úspěchem marně
Fandí všichni. Zdraví i nemocní... Fanoušci Komety ale hnali své miláčky proti Spartě za úspěchem marně

Diváky proto před pátým kláním semifinále žádá, aby se pokud možno urážek Brna vyvarovali. „Každý by měl začít sám u sebe, a proto žádáme naše fanoušky, aby si zachovali tvář, kterou mají,“ vyzval na klubových internetových stránkách majitele vstupenek.

„V hokejovém prostředí platí sparťanský FanClub za jeden z nejslušnějších a jeho síla byla vždy ve shovívavém nadhledu, odolnosti a vtipu. Semifinálová série Sparty s Kometou by měla být svátkem a ozdobou extraligového hokeje,“ dodal.

Podobně reagoval i Libor Zábranský, který je majitelem chlouby jižní Moravy. „Chtěli bychom všem poděkovat za fantastickou podporu, ale naše fanoušky bychom chtěli poprosit o slušné a férové jednání vůči soupeři. Vulgarismy na stadion nepatří,“ uvedl na sparťanském webu.

Zápas začíná v 18.30, sledovat ho můžete ONLINE zde:

MATCH OVERVIEW LEGACY
10. 4. • 18:30
HC Sparta Praha
HC Sparta Praha
1:2
ONLINE
10. dubna
18:30
HC Kometa Brno
HC Kometa Brno
Góly

Domácí: 18:30. Simon

Hosté: 17:52. Pivko, . Kováčik

Sestavy

Domácí: Pöpperle (Málek) – Piskáček, Krejčík, Sičák, Polášek, Philipp, Kubát, Hrbas – Ton, Hlinka (A), Buchtele – Kumstát, Pech, Rolinek (C) – Klimek, Přibyl, I. Rachůnek – Simon, Divíšek, Forman. Trenér: Josef Jandač.

Hosté: Čiliak (Trvaj) – Miller, Žižka (A), Kováčik, Kempný, Kuboš, Dlapa, Dujsík – Novotný, Čermák (C), J. Svoboda – T. Svoboda, Hruška (A), Káňa – Zohorna, Raška, Pivko – Vondráček, Koreis, Burian – Mrázek. Trenér: Vladimír Kýhos.

Rozhodčí

Jeřábek, Šindler – Barvíř, Pešek

Stadion

Tipsport arena

Návštěva

11 738 diváků

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud